Aluminiumfolie i ugn

Aluminiumfolie går bra att använda i ugn, det är ett av de främsta användningsområdena och det är inte hälsovådligt att ha aluminiumfolie kring maten när den tillagas.. Tänk dock på att aldrig ha aluminiumfolie i en mikrovågsugn. Det tar inte lång tid innan gnistor börjar spraka och du riskerar både brand och en förstörd mikro.

Istället för bakplåtspapper

Om man inte har bakplåtspapper hemma så kan man ersätta det med aluminiumfolie. Aluminiumfolie har dock inte samma non-stick kvalité som bakplåtspapper. Folien gör det dock lättare att städa upp och tillsammans med ett tunt lager smör eller olja så fastnar inte maten.

Aluminiumknyten

Aluminiumfolie fungerar utmärkt till att stänga in fukt i maten. Om du vill att dina kycklingbröst blir jämt tillagade och inte torra och tråkiga så är det en bra idé att slå in dem i aluminiumfolie.

Underlättar vid städning

Aluminiumfolie används också till att skydda botten av din ugn från att få fastbrända matbitar. Detta gör att det blir mycket enklare att städa upp när ugnen är redo för en rengöring. Tänk dock på att inte blockera någon av ugnens ventilationsöppningar. För att ugnen ska fungera som den ska behövs det ett obehindrat luftflöde.

Lämna en kommentar