Hållbarhetstider för grönsaker – Vi har listan

Här är en tabell över vanliga grönsaker och deras ungefärliga hållbarhetstider:

GrönsakUngefärlig hållbarhetstid
Ruccola5-7 dagar
Sparris2-3 dagar
Broccoli5-7 dagar
Morötter2-3 veckor
Blomkål5-7 dagar
Gurka1 vecka
Aubergine3-5 dagar
Gröna bönor3-5 dagar
Grönkål5-7 dagar
Sallad5-7 dagar
Paprika1-2 veckor
Rädisor1-2 veckor
Spenat3-5 dagar
Squash1 vecka
Tomater1 vecka
Zucchini1 vecka

Kom ihåg att dessa endast är ungefärliga hållbarhetstider och kan variera beroende på faktorer som lagringsförhållanden, mogendomsgrad vid inköp och individuella skillnader i grönsaksfriskhet. Det är alltid en bra idé att kontrollera dina grönsaker för tecken på försämring innan du konsumerar dem, som missfärgning, vissnande eller en illaluktande lukt.

Frysning av grönsaker

Lyckligtvis kan en rad olika grönsaker frysas ner utan några problem alls.

Jag har skrivit artiklar:

Lämna en kommentar