De 3 bästa ersättningarna för balsamvinäger

Balsamvinäger har en distinkt, fruktig smak som är underbar i en vinaigrette, eller för att smaksätta grönsaker som brysselkål eller droppa över en grat’ng. Om din flaska har tagit slut är det lätt att skapa balsamvinägerersättningar hemma.

Balsamvinäger görs av saften från italienska vindruvor som pressas, reduceras och sedan lagras på träfat. Med tiden blir den vätska som inte avdunstar en god, något trögflytande delikatess.

Vad kan du använda om du inte har balsamvinäger till hands? Även om det inte finns någon enkel, 1:1 utbytesvara, kan du efterlikna dess syrliga, fruktiga smak genom att kombinera andra ingredienser i ditt kök på ett konstfullt sätt.

Ersättare för balsamvinäger, detta ska du använda istället för balsamvinäger

Hur man ersätter balsamvinäger med rödvinsvinäger

Om du vill förvandla rödvinäger till en balsamvinäger vill du komplettera dess syrlighet med något sött, som honung eller lönnsirap, och lägga till komplexitet med en liten skvätt sojasås.

Proportionerna är viktiga här. Välj ett 3:1-förhållande mellan rödvinsvinäger och lönnsirap eller honung, plus en skvätt sojasås. För varje matsked rödvinsvinäger, tillsätt en tesked lönnsirap eller honung, följt av en ett par droppar sojasås. Rör om.

Hur man ersätter balsamvinäger med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är mindre syrlig än rödvinsvinäger men mer syrlig än balsamvinäger, så du behöver bara en liten mängd av något sött för att balansera. Honung och brunt socker har varma, rostade toner som liknar de smaker som balsamvinäger får när den lagras på fat.

Tillsätt en halv matsked brunt socker eller honung till varje matsked äppelcidervinäger och rör om tills sockret löst sig eller honungen är jämnt fördelad. Detta kommer att mjuka upp äppelcidervinägerns hårda kanter och förtjocka dess konsistens så att den bättre liknar balsamvinägerns viskositet.

Hur man ersätter balsamvinäger med citronjuice

Nyckeln till att byta ut balsamvinäger med citronjuiceär att börja med färska citroner, inte den färdiga saften som kommer i en gul pressflaska.

För att skapa en smaksom liknar balsamvinäger, blanda lika delar citronsaft, sojasås och mörk sirap. Blanda orderntligt. Smaken kan bli ganska intensiv så blanda ut med vatten efter smak.

Lämna en kommentar