Bästa potatispressen & potatisstöten 2021

En bra potatisstambare kommer inte bara ge dig jämnare potatismos, du kan också krossa allsorts andra saker, sötpotatis, bönor, avocado mm. Saker som man bör tänka på är om stöten kan göra fint mos utan att du behöver stå i timmar och kämpa, dessutom så bö man tänka på att stöten ska vara hyffsat lätt att rengöra efteråt. Givetvis är pris och kvalitét också faktorer som man bör ha i åtanke när letar eter en potatisstöt.

Westmark

Dessutom så är pressen lätt att rengöra, en ofta underskattad egenskap när slutprodukten är en kräm som fastnar lite överallt. Jag vet också av erfarenhet att matlagningsredskap som är svåra att rengöra lätt blir matlagningsredskap som man inte använder.

Westmark har lyckats med konststycket att göra en press som både har en massa extra smarta funktioner med också är gediget byggd, sen är de gjorda i Tyskland också så man kan inte riktigt förvänta sig något annat. Pressen har två smarta funktioner: De långa handtagen ger bra hävkraft och pressen går att haka fast vid skålen du pressar ner moset i.

Chef’n

Om du verkligen kräver att din potatismos är silkeslen och garanterat klumpfri så är detta valet för dig. Den är lätt och använda och har en modern design, dessutom så gör den otroligt krämig potatismos. Den är lite nättare än många andra varianter. Den tar upp mer utrymme än en potatisstöt och är lite svårare att rengöra men resultatet är värt det. Dessutom så sparar man in rengöringstiden på att inte behöva stöta en massa.

Oxo good grips

Denna potatisstöt är en indikation att enklare ibland är bättre. Den är simpelt utformad och lätt att rengöra. Stöten har en stålbas med stora mellanrum vilket gör att stöten är lätt att rengöra, tyvärr betyder det att moset inte blir lika jämt och fint som hos en stöt med ett fint nät. Dock så går det första stötarna snabbare. Den enkla designen gör att stampen är väldigt hållbar, dessutom så går denna stöt utmärkt att rengöra i diskmaskinen.

Funktion

Denna model har en dubbelstötsdesign. Bottenplattan är lik den i oxos model men ovanför finns en finare press som ser till att moset blir fint och jämnt. Den övre pressen är laddad med en fjäder så att pressen kommer tillbaka till sitt normalläge efter varje stöt.

Slutord

Potatisstampar kan faktiskt används till mycket mer än bra potatismos, de är exempelvis utmärkta att använda när man ska göra guacamole, äggsallad, krossa valnötter, krossa blomål till blomkålssoppa, göra egen barnmat av diverse frukter och grönsaker.

Personligen föredrar jag potatispressar framför stötar men det är lite av en smaksak. Det går lite smidigare att använda en press men de är också lite svårare att rengöra och lämpar sig inte väl till vissa sidouppgifter som man kan använda en stöt till, exempelvis att bryta sönder blomkål till fina små buketter.

Lämna en kommentar