Bästa brödrosten – Dessa brödrostar fick bäst i test.

Det finns få saker som slår en nyrostad macka med smör och marmelad, speciellt om man har lite gott te till. För att se till att ditt rostbröd alltid är perfekt så har jag sammanställt de bästa brödrostarna jag kunde hitta. Det finns mycket att tänka på när man ska köpa brödrost men enligt mig är det viktigaste att man har en hållbar produkt som gång på gång rostar bröd med en konsekvent rostning samtidigt som den inte får kosta skjortan. Dessutom så vill man ha en relativt jämn rostning, detta är dock ganska vanligt och ojämn rostning är mest något man behöver oroa sig över när man köper de absolut billigaste varianterna.

Philips Brödrost HD 2628

Denna brödrost gör inte bara jobbet den ska, den gör det fort! Brödet får en jämn rostning och förutsatt att man använder samma inställningar när man rostar så får man ett väldigt konsekvent resultat.

Brödrosten är lätt att rengöra eftersom den har en avtagbar smulbricka i botten. Enligt mig är det konstigt att inte fler brödrostar har en sån, i andra brödrostar så ligger smulorna på botten i år efter år. Väldigt ofräscht om du frågar mig.

Dessutom så kommer modellen med en rad smarta funktioner, bland annat så finns det speciella inställningar för fruset bröd. Utöver detta så har brödrosten en snygg modern design där huvudmaterialet är borstat stål.

Kitchenaid

Om du vill ha en riktigt högkvalitativ modell så är det denna du ska köpa. Den är robust byggd och klarar brödrostningen galant. Tyvärr är priset inte speciellt facilt, den är riktigt dyr om man ska vara ärlig.

Utöver förmågann att kunna rosta vanligt bröd så är kitchenaids brödrost utformad för att kunna rosta bagels och diverse andra brödsorter.

Jag skulle beskriva designen som tidlös, den skulle faktiskt passa lika bra in i ett hem från femtiotalet som en modern lägenhet. En sak man bör ha i åtanke är att denna brödrost är väldigt tung, ca 5 kg. Visst inger det en känsla av kvalité men det blir jobbigt om man ska lyfta fram brödrosten från förvaringshyllan varje morgon. Jag skulle säga att det här är modellen för den med djupa fickor som vill att sina saker ska hålla en hel livstid.

Bosch TAT8613

Denna brödrost kommer i ett stilrent svart utförande. Den rostar inte bara bra, den gör det alldeles utmärkt. Brödrosten kommer med en rad smarta funktioner bland annat värmesensor, inställning för frusna brödskivor mm.

Dualit Lite

Engelska dualit gör stabila brödrostar med hög effekt. Detta innebär att brödet rostas snabbt! Var försiktig dock, en effektiv brödrost gör dock att det är lätt att bränna brödet. Har du väl ställt in brödrosten och använder liknande rostbröd varje gång du rostar bröd bör det dock inte vara något större problem. Dessutom så har dualit lite en ”tjuvkiksfunktion” som gör det enkelt att tittat till ditt bröd utan att avbryta rostningscykeln.

Utöver detta så har dualit en smart design som gör att många olika sorters bröd kan rostas. Små brödskivor poppas upp högre så att de inte fastnar i rosten. Dessutom så anpassar brödrosten sig väl efter större bröd och bagels.

Dessutom så är dualit väldigt snygg, kombon med rostfritt stål och klara färger gör att brödrosten är stilren utan att bli tråkig. Det rostfria stålet är inte bara snyggt, det är utformat för att hålla sig svalt även när rostningen är i full gång.

Att tänka på när det kommer till brödrostar

Här är några punkter som jag tycker man bör tänka på när man ska köpa en brödrost.

  • Jämn rostning, det är inget kul att käka bröd som är mossigt i kanterna och bränt i mitten. Lyckligtvis så är detta bara ett problem hos de absolut billigaste modellerna.
  • Bra inställningar. Man vill inte ha en brödrost som bara har tre tidsinställningar, oftast så får man inte till de där perfekta rostmackorna. Brödrosten bör ha många tidsinställningar och aldra helst ska timern vara steglös.
  • Konsekvent. De flesta av oss ställer in brödrosten så att den passar ihop med dels vårt tycke och smak och dels brödet vi köper. En brödrost som är nyckfull och rostar olika från gång till gång är inget bra.
  • Stora, breda brödspalter. Detta kanske inte är ett krav men är definitivt bra om man får för sig att rosta hamburgerbröd eller lantbröd i brödrostren.
  • Storlek. Allra helst ska brödrosten inte vara för stor. I många hushåll så står brödrosten framme på köksbänken och en onödigt stor brödrost tar upp värdefull köksyta.
  • Borttagbar smulbricka. Blir enklare att städa då, helt enkelt.

Lämna en kommentar