5 sätt att använda misopasta på

Miso är den fermenterade sojabönspastan som vi förlitar oss på för att ge smak till misosoppa, vispa in i umami-påfyllda vinägretter och marinader och blanda med rostade grönsaker för att få ett smakfullt tillbehör – men det är inte allt som denna ingrediens kan göra. Här är ytterligare fem sätt att använda misopasta i vardagliga rätter, från frukost till dessert.

1. Blanda in i smakrika havregryn.

Om du inte har provat smaksatt havregrynsgröt kan du göra det med en sked misopasta. Kom bara ihåg att en liten mängd räcker långt. Kokt med en smakrik buljong och toppad med salladslök ger en aning misopasta havregrynen en djup och fyllig smak.

2. Piffa upp peston.

Jag provade den här för första gången nyligen och den har för alltid förändrat mitt sätt att göra pesto. Misopasta används i stället för salt och kryddar inte bara den här örtiga såsen, utan ger också peston en mjuk och välbalanserad smak. Börja med en tesked per halv kopp pesto.

3. Ha i hamburgerköttet.

Misopasta är en välkommen krydda i alla hamburgare, men den passar särskilt bra till kalkonburgare. Kalkonburgare med låg fetthalt är beroende av såser, kryddor och örter för att få smak. Blanda en sked misopasta (vilken sort som helst räcker) i hamburgerblandningen innan du formar patties och du kommer att bli glatt överraskad.

4. Blanda in i potatismoset.

Är du redo att höja din potatismos på allvar? En liten sked misopasta räcker för att ge denna enkla rätt en rik och komplex smak. Det är ett oväntat tillägg, men det fungerar bra. Misopasta ger en salt, umamirik smak och kompletterar potatisens jordnära karaktär.

5. Rör ner i karamellsåsen.

Om du är förtjust i saltkaramellsås vill du säkert prova detta miso-substitut. Alla sorters misopasta fungerar, men vit miso är bra för sin mildare och sötare smak. Misopastan, som vispas in i slutet av tillagningen, ger en smaklig, salt kontrast som passar perfekt ihop med karamellsåsens sötma.

Lämna en kommentar