Så här värmer du våfflor (och får dem ordentligt krispiga)

Våfflor är mångsidiga och kan blandas med en rad läckra toppings. På så sätt kan man enkelt variera hur våfflan smakar.

Om du är som jag när det kommer till våfflår så tenderar du att göra mer än vad du kan äta på en dag. Följaktligen får du rester och oroar oss för vad du ska göra med maten.

Jag har upplevt detta flera gånger med mina våfflor. Låt oss då gå igenom denna återuppvärmningsresa tillsammans! Under den här resan kommer du att lära dig några av de smartaste knepen och tipsen för att värma upp våfflor.

Kan man värma våfflor på nytt?

Så länge du förvarar våfflorna på rätt sätt och inte låter dem stå i rumstemperatur i mer än två timmar är det möjligt att värma dem igen. Tänk också på att bakterier växer snabbt vid temperaturer mellan 5 och 60 grader.

Se också till att förvara våfflorna i en lufttät behållare vid en temperatur under 5 grader i kylskåpet för att minska dess fördärv.

Hjärtvåfflor

Hur man återuppvärmer våfflor

Det finns tre sätt att värma våfflor – i mikrovågsugn, ugn eller brödrost. Vilken metod du väljer beror på dina personliga preferenser.

I slutändan skulle jag rekommendera att återuppvärma dem i ugnen eller brödrosten om du vill få krispiga och smaskiga våfflor.

Hur man värmer våfflor i brödrosten

Om du vill få tillbaka den knapriga utsidan och mjuka insidan på dina våfflor ska du värma dem i brödrosten!

Den här eleganta apparaten ger dina kylda våfflor den där extra krispigheten och den himmelska krispigheten som om de vore nygjorda. Så här gör du.

 1. Lägg de lagrade våfflorna i brödrosten.
 2. Värm dem på nytt i en minut. Se till att de är genomvarmade.
 3. När våfflorna har blivit ordentligt krispiga tar du bort dem från apparaten.

tips: Se till att springorna på brödrosten är tillräckligt breda för att rymma våfflorna.

Hur man värmer våfflor i mikrovågsugn

Mikrovågsmetoden är idealisk för de som har bråttom. Det är dock inte den bästa uppvärmningstekniken, särskilt inte för en större familj. Detta gäller särskilt eftersom du bara kan värma upp en våffla åt gången i mikrovågsugnen.

 1. Lägg en våffla i mikrovågsugnen.
 2. Värm den i en minut.
 3. Kontrollera våfflorna om de är genomvarma. Om inte, lägg tillbaka den i apparaten i ytterligare 30 sekunder. Upprepa denna process tills den är genomvarm.

Hur man värmer våfflor i ugnen

Det är möjligt att värma våfflor i ugnen, och denna metod är lämplig för dem som planerar att värma några våfflor samtidigt. Du kan sätta in antingen frysta eller kylda våfflor i ugnen, men frysta våfflor behöver värmas upp lite längre.

Så här gör du.

 1. Förvärm ugnen till 180 grader.
 2. Pensla ett bakplåtspapper lätt med nonstickspray.
 3. Lägg våfflorna på bakplåtspapper.
 4. Grädda dem i 10 minuter tills de är krispiga eller genomvarma.

Så här värmer du frysta våfflor

Du kan värma upp dina frysta våfflor med hjälp av de smartaste metoderna för återuppvärmning ovan. Men för bästa resultat rekommenderar jag att du värmer dem i din brödrost.

Till skillnad från kylda våfflor kräver frysta våfflor att de värms upp lite längre tills de är fint krispiga. Låt inte våfflorna stå för länge i brödrosten, annars blir de torra och konstigt tuggiga.

Om du planerar att värma upp en större mängd våfflor föreslår jag dessutom att du värmer dem i ugnen i stället för att använda brödrosten. Se bara till att belägga bakplåtspappret med nonstick matlagningsspray innan du placerar ut dina frysta våfflor. Grädda sedan i cirka 15 minuter tills de är krispiga.

våfflor med sylt i bakrgrunden

Hur man fryser våfflor

Om du råkade göra en stor sats våfflor och fick några rester kvar, försök att frysa in eller förvara dem så att du kan njuta av dessa godsaker när du vill! Målet är att behålla den bästa konsistensen och smaken av våfflorna. Om det är första gången är det ingen fara! Jag har koll på dig!

Nedan går vi igenom steg-för-steg-instruktionerna för att frysa in våfflor på rätt sätt.

 1. Placera de kokta eller överblivna våfflorna på ett galler och låt dem svalna till rumstemperatur.
 2. Lägg dem på ett bakplåtspapper med vaxpapper.
 3. Täck bakplåtspappret med vaxpapper och lägg det i frysen tills våfflorna är helt frysta.
 4. Ta bort bakplåtspappret och lägg de frysta våfflorna i en fryspåse av plast. Se till att använda en fyrkant av vaxpapper för att separera dem från varandra eller för att undvika att våfflorna klistrar ihop.
 5. Pressa ut så mycket luft som möjligt och se till att påsen är ordentligt försluten.
 6. Märk påsarna med datum och lägg sedan våfflorna i frysen.

Om du förvarar dina våfflor på rätt sätt behåller de sin bästa kvalitet i upp till två månader.

Kan man göra våfflor krispiga igen?

Ja, ja! Med rätt uppvärmningsmetod kan du göra dina våfflor krispiga igen. Jag föreslår att du värmer upp dina våfflor direkt från frysen eller kylskåpet med hjälp av din brödrost. Om du har en stor publik att mätta är det bäst att du förvärmer ugnen först!

Kom bara ihåg att uppvärmningstiden för frysta och kylda våfflor är olika. I de flesta fall kräver de förstnämnda att de värms upp lite längre än de sistnämnda.

Slutsats

Oavsett om det är i mikrovågsugn, brödrost eller ugn finns det många olika sätt att värma våfflor på.

Jag hoppas att den här guiden är tillräckligt informativ för att övertyga dig om att inte slänga de överblivna våfflorna från din sista frukostmåltid utan överväga att värma dem senare.

Bland de tre återuppvärmningsmetoderna, vilken är din favorit? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Lämna en kommentar