Kan man frysa Marshmallows? Ja, så här gör du


Har du för mycket marshmallows till hands och är inte säker på om de kan frysas? Det väcker frågan: Kan man frysa marshmallows?

Det går att frysa marshmallows, och hela processen är hur snabb och enkel som helst. Allt du behöver är en minut eller två och tillräckligt många fryspåsar för att förvara alla dina marshmallows.

Men innan vi går in på frysningsproceduren vill du förmodligen veta hur frysningen påverkar denna söta godbit. Låt oss prata om det.


Hur påverkar frysning Marshmallows?


Inte särskilt mycket. De skillnader som jag fann är att frysta marshmallows är kalla (no shit!) och lite fastare än marshmallows i rumstemperatur. Det var allt.

Marshmallows fryser inte helt och hållet. De förlorar bara lite av sin fluffighet, och den förlusten är också tillfällig. När du ger dem lite tid att tinas upp är de fina och fluffiga igen.

Marshmallows behåller sin kvalitet ganska länge, men om du vill att de ska hålla sig ett par extra månader är frysning ett perfekt val.

Hur man fryser Marshmallows


Ta en fryspåse eller två och låt oss börja:

  • För över marshmallows i fryspåsar. Häll så många marshmallows som du vill i varje påse. Det fungerar alldeles utmärkt eftersom marshmallows är dammade med majsstärkelse (eller ett annat klumpförebyggande medel) och inte klibbar ihop. Med andra ord kan du ta ut den mängd du behöver ur påsen utan problem.
  • Pressa ut luft ur påsarna och förslut dem. Lägg till etiketter med namn och datum om du tycker att det är till hjälp.
  • Frys dina marshmallows.


Som jag sa i inledningen borde det inte ha tagit dig mer än en minut eller två. Du kan lämna marshmallowsen frysta i 4+ månader.

Om du vill frysa hela påsen finns det ingen anledning att öppna den och överföra marshmallowsen till fryspåsar.


Hur man tinar upp frysta marshmallows


Du kan tina marshmallows på köksbänken. Ta så många du behöver, lägg dem på en tallrik och låt dem ligga där i 10 minuter till en timme.

Ju större marshmallowsen är, desto längre tid tar det att tina dem. Små marshmallows, får sin normala fluffighet efter bara 10 minuter i rumstemperatur. Stora behöver upp till en timme.

Eftersom frysta marshmallows smakar ganska lika som rumstempererade marshmallows kan du hoppa över att tina dem helt och hållet. Häll bara upp dem i en skål och njut.

Lämna en kommentar