Kan man frysa Macarons?

Ja, du kan frysa in macarons i upp till en månad. Det kan vara förvånande att höra att många av de stora, globala namnen inom bakning faktiskt förbereder och fryser in macarons för att kunna transportera dem säkert till butikerna.

Kan man frysa om macarons?

Nej

Fryser Macarons in bra?

Ja

Hur man fryser Macarons

Du kan välja att frysa in macarons antingen fyllda och färdigberedda eller ofyllda så att du kan lägga till de sista läckra detaljerna den dag du serverar macaronsen.

Hur man fryser Macaronskal

Macaronskal är känsliga, så du måste vara lite försiktig så att de inte krossas i frysen, men du kan frysa dem bra om du följer den här metoden.

 1. Förbered en lufttät behållare
  Du måste ta fram en lufttät behållare. Du skulle kunna använda fryspåsar, men du löper risken att skada skalen när de ligger i frysen.
  För att undvika detta problem är det bäst att välja en behållare med ett tättslutande lock.
 2. Kyl av
  Låt de bakade macaronskalen svalna helt och hållet innan de fryses in.
 3. Stapla
  När skalen har svalnat kan du stapla dem försiktigt i behållaren. Om du vill försäkra dig om att de inte klistrar ihop kan du lägga en liten bit pergamentpapper mellan varje skal.
 4. Försegla
  Sätt på locket och märk behållaren med datum och innehåll.
 5. Frys in
  Lägg macaronskalen i frysen och frys in tills du behöver dem.

Hur man fryser Macarons med fyllning

Om du vill frysa in macarons som är helt färdiga med fyllning kan du också göra det. Vissa fyllningar fryser in bättre än andra, så kontrollera om dina fyllningar kan frysas eller inte.

Fyllningen kan t.ex. bestå av ganache, lemon curd eller bara vispad grädde. Så här gör du!

 1. Låt dem svalna
  När du har bakat dina macaronskal, låt dem stå på bänkskivan tills de har svalnat till rumstemperatur.
 2. Fyll och kyl i 24 timmar
  Sätt ihop din macaron genom att fylla det centrala lagret med önskad fyllning (de flesta grädd- och kokosnötsbaserade fyllningar fryser in bra). Placera din monterade macaron i kylskåpet i 24 timmar så att den kan stelna.

  För att bevara den bäst kan du slå in den i plastfolie innan du lägger den i kylskåpet.
 3. Ta ut dem ur kylskåpet och packa in
  När din macaron har fastnat i kylskåpet tar du ut den och packar upp den. Du bör sedan slå in dem i plastfolie igen och flytta dem till en frysbox som är säker för frysen. Om du fryser in mer än en macaron ska du alltid packa in dem individuellt.

  Du kan frysa in dem i samma låda så länge de inte rör vid varandra. Det är viktigt att förvara dem i en låda för att undvika att de går sönder.
 4. Märk och frys in
  Skriv datumet för när du lagade dina macarons på toppen av den frysfasta lådan och lägg dem i frysen.

  Se till att de ligger på en plan yta och lägg dem inte ovanpå andra livsmedel. Macarons är ömtåliga och kan lätt gå sönder om du inte är försiktig med hur du förvarar dem.

3 tips för att frysa in macarons

Nu när du vet hur du fryser dem har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser macarons för att få bästa möjliga resultat:

Dekorera efter frysning
Vi rekommenderar att du dekorerar dina macarons efter att de har frysts. Även om det är säkert att frysa in de flesta toppings kan dina macarons lätt skadas när du flyttar dem in och ut ur frysen, så det är bäst att dekorera dem när de redan har tinats upp.

Prova att frysa bara skalen
Om du föredrar det går det utmärkt att frysa in bara macaronskalet. Detta är det bästa alternativet om du har fyllningar som gelé som inte fryser bra eller om du gör en macaronkaka som måste dekoreras samma dag som den ska serveras.

Skalen håller sig längre
Om du förvarar macaronskalen endast i frysen kan du kanske förvara dem lite längre än en månad, och andra källor på nätet säger att de håller i två eller till och med tre månader.

Så om du vill bevara dina macarons längre kan du överväga att sätta ihop dem (inklusive fyllningen) efter att de har frysts.

Hur länge kan man frysa Macarons?

Du kan se till att dina macarons smakar som bäst när de tinats upp genom att tina upp dem och äta dem inom en månad. Efter denna tid kan de känsliga smakerna och konsistensen försämras.

Du kan till och med få frysbrända macarons, vilket skulle förstöra de utsökta smakerna och den lätta, fluffiga konsistensen.

Om du behöver det kan du frysa in i upp till tre månader, men smaken kan förändras något efter en månad.

Du kan frysa Macarons i ungefär en månad

Hur tinas Macarons upp?

Det är superenkelt att tina upp macarons, men det tar några timmar att tina upp dem helt och hållet. Allt du behöver göra är att ta ut dem ur frysen och sedan lägga dem i kylskåpet och förvara dem i samma behållare som de frystes i.

Låt dem sedan tina över natten eller i några timmar innan du serverar dem.

Samma upptiningsmetod kan användas både för fyllda macarons och för skalen.

Kan man frysa om macarons?

Vi rekommenderar inte att du försöker frysa in den här godiset igen. Macarons är ömtåliga och kan vara ganska svåra att arbeta med!

Även om de fryser in första gången på ett utmärkt sätt om du försöker frysa in mer än en gång kan du upptäcka att konsistensen försämras för mycket för att vara njutbar.

Fryser makaroner bra?

Macarons är en av de underbara bakverksprodukterna som kan frysas in vackert, och om du har en sats gjord och redo att servera till gästerna kommer du garanterat att imponera. Ingen kommer att veta skillnaden mellan färska och frysta!

Du kan frysa in dem helt förberedda med fyllning, men det beror på vilken fyllning du väljer. De bästa fyllningarna är ganacher eller smörkräm. Färska krämer fryser inte lika bra.

Om du vill använda fyllningar som inte fryser bra är det inget problem. Du kan förbereda macaronskalen i förväg och sedan frysa in dem. När du sedan tinar upp dem sätter du ihop dem med din fyllning och dina dekorationer och serverar! Läckert och imponerande!

 

Lämna en kommentar