Kan man frysa in glasyr?

Om du bakar hemma gillar du förmodligen tanken på att ha ett förråd av glasyr till hands, så att du inte behöver förbereda en ny sats varje gång du ska baka dina kakor eller tårtor.

Och med detta i åtanke, vad är det bästa sättet att förvara glasyr? Kan man frysa in glasyr eller inte?

Glasyren kan frysas i upp till 3 månader. Du kan enkelt frysa in olika typer av glasyr, inklusive royal, fondant och glace.

Kan man frysa om glasyr?Ja

Fryser glasyr in bra?Ja

Hur man fryser glasyr

Om du vill gå före med bakningen är det bra att förbereda glasyren i förväg. Och även om du kan frysa in glasyren när den redan har lagts på en tårta, är det mycket bättre att packa upp den och frysa in den individuellt, vilket vi förklarar i detalj nedan:

Glasyr är perfekt för att glasera kex och kakor och blir hård när den har satt sig.

Så här kan du frysa in den:

  1. Portion
    Medan glasyren fortfarande är rinnande delar du upp glasyren i olika portionsstorlekar och lägger varje portion i en enskild bit plastfolie.
  2. Påse upp
    Sätt varje glasyrspåse i en fryssäker påse och förslut den.
  3. Märka och frys in
    Skriv dagens öde och bäst-före-datumet på framsidan av din fryspåse och lägg den i frysen.
Det är perfekt att frysa in glasyr om du bestämt dig för att dela upp pepparkaksbakandet.

3 tips för att frysa glasyr

Nu vet du hur du fryser den, och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser glasyr för att få bästa möjliga resultat:

Separata färger och smaker
Om du har gjort flera olika typer av glasyr, inklusive glasyr med olika smaker och färger, måste du frysa dem separat och inte i samma påse.

Skydda den mot frysbrännskador
Det största problemet som du sannolikt kommer att stöta på när du fryser glasyr är att den försämras när den utsätts för frusen luft. Därför måste du vara försiktig när du förseglar dina påsar med glasyr och trycka ut så mycket luft som möjligt.

Se också till att det inte finns några lufthål i de fryssäkra påsarna, eftersom de kommer att påverka kvaliteten på din glasyr.

Frys den separat
I de flesta fall är det bäst att frysa in glasyren innan du toppar dina kakor. Det betyder inte att du inte kan frysa kakor eller tårtor som har glaserats, men det är bättre att lägga på glasyr eller frosting efter att de har frysts, så att du inte förstör dekorationen.

Hur länge kan du frysa glasyren?

Du kan frysa glasyren i cirka tre månader, förutsatt att den är tätt inpackad. Glasyren bör också vara god i kylskåpet i 3-4 dagar utan att bli dålig.

De flesta typer av glasyr fryser in utan problem, vilket innebär att du aldrig behöver oroa dig för slöseri när du har förberett mer glasyr än vad du egentligen behöver för dina aktuella bakverk.

Glasyren fryser faktiskt så bra att många hemmabagare gör den i omgångar och tinar upp den när de behöver den.

Du kan frysa glasyren i upp till 3 månader

Hur tinas glasyren upp?

Det bästa sättet att tina upp glasyren är att ta ut den ur frysen kvällen innan du ska använda den. Även om det är säkert att tina glasyren i rumstemperatur rekommenderar vi att du lämnar den i kylskåpet tills den har tinats upp.

Du kan alltid mjuka upp den genom att lägga den i mikrovågsugnen i cirka 20 sekunder, så att du enkelt kan toppa din tårta eller dina kakor.

Kan man frysa om glasyr?

Ja, du kan frysa in glasyren igen om du tinade upp den i kylskåpet första gången. Även om glasyrens konsistens kan förändras något, bör det inte vara alltför märkbart.

Vi rekommenderar dock inte att du fryser glasyren mer än en gång, eftersom iskristallerna som bildas under frysningsprocessen kan börja påverka dess kvalitet.

Fryser glasyren bra?

Royal-, fondant- och glasyrglasyr fryser alla väldigt bra. Det enda problemet som du kan stöta på när du fryser glasyr är att den kan försämras i kvalitet när den utsätts för frysbränning.

Se bara till att den är väl förpackad, så bör det inte uppstå några problem under frysningsprocessen.

Relaterade vanliga frågor

Om du fortfarande har frågor om att frysa glasyr eller om glasyr i allmänhet kan de här frågorna hjälpa dig:

Kan man frysa smörkrämglasyr?

Ja, det kan du. Det finns en chans att smörkrämsglasyren blir lite grynig när den är fryst, men en snabb, kraftig omrörning bör lösa detta.

Kan man frysa in köpta glasyrer?

Om du har sparat tid genom att köpa glasyr från snabbköpet är den goda nyheten att du i de flesta fall också kan frysa den.

Lämna en kommentar