Kan man frysa in cheesecake?

Cheesecake är allas favoriträtt. Perfekt som en god efterrätt eller för att imponera på middagsgästerna.

När det gäller att frysa in desserter är cheesecake inte ett självklart val. Mejeriprodukter och frysning brukar inte passa ihop i frysen. Men är cheesecake ett undantag?

Cheesecake kan frysas i upp till 1 månad. Vissa cheesecakes kan bli gryniga efter frysning, till exempel de som är gjorda med mascarpone. Prova istället att frysa in bakad cheesecake.

Kan man frysa in ostkakan igen?Nej

Fryser Cheekcake väl?Ibland

Hur man fryser Cheesecake

Att frysa cheesecake är inte den enklaste processen. Det finns några steg att ta, varav vissa tar tid. Så det här är något som du måste planera.

Om du vill spara lite tid i framtiden är det perfekta sättet att göra en cheesecake i förväg och frysa in den när du förbereder dig för ett speciellt tillfälle.

Observera att den här processen är bäst för att frysa in bakad cheesecake. Mascarpone och obakade cheesecakes fryser inte lika bra som bakade.

Det är bäst att frysa in cheesecaken utan toppings, eftersom dessa bryts ner snabbare än cheesecaken. Frys bara in en vanlig cheesecake och lägg till frukt eller smaksatt topping före servering. Detta bidrar också till den fräscha smaken.

 1. Låt cheesecaken svalna heltochhållet och ställ den sedan in i kylskåpet för att kyla ner den. Du måste se till att den svalnar helt innan den kyls för att du ska få en härligt len konsistens.

  Du måste låta cheesecaken kallna i kylskåpet i några timmar för att säkerställa att den är helt kall innan du fryser in den.
 2. Portionering
  När cheesecaken är nedkyld är det bra att dela den i portioner innan den fryses in. Du kan låta den vara hel om du föredrar det, men om det finns en chans att du bara vill ta ut en eller två portioner ur frysen åt gången gör detta det mycket lättare.
 3. Inplacera
  Inplacera
  ostkakan i plastfolie och lägg sedan på ett lager aluminiumfolie för extra skydd.
 4. Frys
  Lägg den i frysen och låt den frysa.

Hur man fryser bakad ostkaka

Du kan frysa in bakad cheesecake! Det är faktiskt den bästa typen att försöka frysa in. Den behåller sin konsistens och smak väl och är en härlig godbit att ha till hands när du behöver en snabb efterrätt eller en god bit tröstmat.

Om du vill frysa in den följer du bara stegen ovan så har du en fryst cheesecake som väntar på att du ska få den när du behöver den.

Hur man fryser Mascarpone

Du kan frysa in mascarpone, men det är inte den bästa typen av cheesecake att frysa in. Den fryser inte lika bra som bakad cheesecake, och du kan märka en viss konsistensförändring när du tinar upp den.

Konsistensen kan bli kornig i stället för slät och krämig, vilket inte är något som alla gillar.

Frys in mascarpone cheesecake på samma sätt som du fryser in bakad cheesecake. När du ska tina upp den, se till att du ger den gott om tid att tinas upp långsamt i kylskåpet innan du äter den.

4 tips för att frysa Cheesecake

Nu vet du hur du fryser in cheesecake och vi har fyra tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in dem för att få bästa möjliga resultat:

Skär upp i portionsbitar
Genom att skära cheesecake i portionsbitar kan du enkelt ta ut en eller två bitar ur frysen åt gången. Cheesecake kan inte frysas in igen så om du inte tänker äta hela cheesecaken på en gång är portioner ett måste.

Undvik mascarpone
Mascarpone fryser inte bra. Den kommer att dela sig, bli grynig och förstöra konsistensen på din cheesecake. Undvik i möjligaste mån att frysa cheesecake gjord med mascarpone.

Bakad är bäst
Bakad ost är faktiskt den bästa ostkakan att frysa in. Den håller sig bäst, särskilt när det gäller konsistensen.

Tina långsamt
Det är alltid bäst att tina de flesta livsmedel långsamt. Detta gäller särskilt fet mat som cheesecake.

Hur länge kan man frysa Cheesecake?

Till skillnad från andra efterrätter som tårta eller kex är cheesecake inte ett livsmedel som kan frysas in under lång tid. Du kan frysa in den i upp till en månad, men efter det kommer både smak och konsistens att börja försämras.

Som tur är är cheesecake en sådan godbit som alla vill äta, så du har tur om den klarar sig så här länge utan att bli uppäten ändå!

Du kan frysa ostkakan i cirka 1 månad

Hur tinas cheesecake upp?

Det är enkelt att tina cheesecake, men det går inte snabbt. Det finns inget riktigt sätt att påskynda processen. Så se bara till att du ger dig själv gott om tid så att cheesecaken kan tinas upp långsamt.

 1. Ta bort folien
  Ta ut din cheesecake ur frysen och ta bort det yttre lagret av folie. Låt plastfolien sitta kvar för att skydda den.
 2. Ställ in i kylskåpet över natten
  Ställ in cheesecaken i kylskåpet och låt den stå över natten. Din cheesecake ska vara klar att ta ut ur kylskåpet nästa dag.
 3. Lägg till topping
  Lägg till dina toppings och servera.

Detta är den bästa metoden för att få ett bra resultat med minimal förändring av konsistens och smak, men om du behöver din cheesecake lite snabbare kan du hoppa över kylskåpet och låta den tina i rumstemperatur på kökssidan.

Det tar mellan två och fyra timmar att tina upp en cheesecake av genomsnittlig storlek i rumstemperatur.

Kan man frysa in cheesecake igen?

Det rekommenderas inte att frysa in ostkakan igen. Den skulle inte smaka bra, konsistensen skulle bli hemsk och du skulle till och med kunna bli sjuk! Vi rekommenderar inte att du återfryser någon mat när den väl har tinats upp av denna anledning.

Du bör också se till att du äter upptinad cheesecake inom en dag efter att du tagit ut den ur frysen. Om det finns någon chans att din cheesecake har återfrysts eller börjat bli dålig är det bäst att slänga den i stället för att riskera den.

Fryser cheesecake in bra?

Om cheesecake fryser bra eller inte beror på personliga preferenser och vilken typ av cheesecake du har köpt eller håller på att göra.

Ogräddade ostkakor som mascarpone cheesecake fryser inte alls bra. Proteinerna och fetterna i efterrätten kan separera sig när kristaller bildas under frysningsprocessen. Detta kan sluta med en kornig och konstig konsistens.

Men om du inte har något emot den här konsistensen finns det ingen anledning att inte frysa in och njuta av obakad cheesecake.

Bakad cheesecake fryser in mycket bra. Så bra att du inte ens märker skillnaden.

Lämna en kommentar