Kan man frysa brownies?

Hur kan någon inte gilla brownies? De är kladdiga, chokladiga och läckra. Men kanske har du blivit lite för ivrig under helgen och bakat 32 brownies och ni är bara två personer i hushållet.

Så frågan du ställer dig är: Kan man frysa brownies?

Brownies kan frysas i upp till 4 månader. Du kan antingen frysa in en hel brownieplatta i formen som den bakades i eller frysa in enskilda brownies i en lufttät behållare.

Kan man frysa om brownies?

Nej

Fryser brownies in bra?

För det mesta

Hur man fryser brownies

När du fryser brownies finns det två olika sätt att göra det på. Du kan frysa in en stor bit brownie i en form eller så kan du frysa in varje brownie individuellt:

Hur man fryser brownies i burken

Att frysa dina brownies i en oskuren platta i formen är faktiskt det bästa sättet att frysa brownies. Anledningen är att ju färreöppnakanter det finns, desto mindre är risken för frysbränna och oxidation.

Genom att frysa in den i formen och utan att skära av den är risken mycket liten att du förstör dina brownies:

 1. Baka
  Baka dina brownies på vanligt sätt och se till att använda en form som är fodrad med bakplåtspapper (det här receptet är jättegott).
 2. Låt svalna
  När du har gjort dina brownies, låt dem svalna helt i formen.
 3. Pack in
  När brownies är helt svalnade, lägg in ett lager plastfolie och sedan ett lager folie på brickan. Dessa lager kommer både att skydda brownies från lukt i frysen och minska risken för frysbränna.
 4. Frys in
  Nu är det bara att ställa in brickan i frysen. Genom att behålla brownien i formen gör du det enkelt att stapla den med andra frysta produkter.

Hur man styckfryser brownies

Huvudproblemet med att frysa in dina brownies direkt i formen är naturligtvis att du måste tina upp allt på en gång, vilket gör att du fortfarande har en stor mängd brownies att konsumera på en gång. Det är okej om du är värd för en fest.

Men vad händer om du bara vill unna dig en varm, god brownie med en kula glass?

Den goda nyheten är att du faktiskt kan frysa in brownies individuellt. Om du är försiktig när du gör det kan du ändå undvika frysbrännskador:

 1. Grädda
  Gör som ovan, men gör dina brownies med ditt favoritrecept. När browniesen börjar svalna skär du dem i portionsstora fyrkanter som du brukar göra. Låt dina skurna brownies svalna helt och hållet.
 2. Klä en behållare
  Ta en lufttät behållare och klä botten med smörpapper.
 3. Lägg brownies i lager
  Lägg ett lager brownies i behållaren – du får förmodligen inte plats med alla i det här laget. Lägg ett annat lager smörpapper ovanpå det första lagret brownies. Ge det en liten knuff in i brownien för att säkerställa att det finns kontakt med pappret. Skapa nu ytterligare ett lager brownies.
 4. Upprepa
  Fortsätt tills du har använt alla dina brownies och täck det sista lagret med en bit smörpapper.
 5. Frys in
  Ställ in behållaren i frysen med locket ordentligt fastsatt.

3 tips för att frysa brownies

Nu vet du hur du kan frysa in brownies på ett par olika sätt, men vi har tre tips som vi rekommenderar starkt att du följer när du fryser in dem för att få bästa möjliga resultat:

Frys in individuellt
När det är möjligt, frys in brownies individuellt så att du kan tina upp så många eller så få som du behöver. På så sätt slipper du slösa bort några eller måste frysa in dem igen, vilket kan förstöra deras konsistens.

Undvik att använda glasyr
Glasyren fryser inte alls bra. Om du vill glasera dina brownies kan du frysa in dem utan glasyr och lägga på glasyren när de tinats upp.

Värm upp dem
Brownies från frysen kommer aldrig att bli lika tuggiga och kladdiga. En snabb ugnsinläggning i 5-10 minuter kan ge dem lite av den goda smaken tillbaka.

Hur länge kan man frysa brownies?

Om du kan motstå suget efter att äta upp dem alla, håller de sig i 3-4 månader i frysen. Som alltid ska du se till att märka dina brownies med datumet då de ska ätas.

Du kan frysa brownies i upp till 4 månader

Hur tinas brownies upp?

Det är ganska enkelt att tina brownies. Om du ska tina en hel brownieplatta måste du först packa upp den. Ställ den sedan på bänkskivan i 3-4 timmar så att den kan tina i rumstemperatur.

När de tinats upp använder du en brödkniv för att skära upp din brownie i portionsbitar.

Om du tinar en enskild brownie behöver du bara göra samma sak. Packa upp den, lägg den på en tallrik och låt den tina i 2-3 timmar i rumstemperatur.

Om du vill ha dina brownies varma kan du naturligtvis sätta in dem i ugnen i 10 minuter eller så för att få dem varma, men ge dem lite tid att tina innan.

Kan man frysa om brownies?

Att frysa in brownies på nytt är inte något vi rekommenderar. Det kommer att torka ut brownies och göra dem smuliga och torra i stället för kladdiga och karamellartade. Om du inte tror att du kommer att äta upp en hel bricka kan du i stället frysa in varje brownie individuellt.

Fryser brownies in bra?

Om du vidtar förebyggande åtgärder för att undvika oxidation och frysbränna och om du undviker att frysa brownies med glasyr eller färskostglasyr, smakar frysta brownies lika bra som nybakade.

Lämna en kommentar