Hur man värmer upp spaghetti

Är du ett stort fan av spaghetti precis som jag? Har du alltid rester kvar? Då kan du mycket väl vara sugen på att veta hur man värmer rester av spaghetti!

Att värma upp spaghetti kan vara ganska utmanande. Om du inte gör det på rätt sätt kan det sluta med en kladdig och klumpig röra. Spaghetti kan vara ganska knepigt att återuppvärma, och beroende på typ fungerar vissa metoder bättre än andra.

Bara av den här anledningen har jag listat de många metoderna för att värma upp spaghetti, inklusive återuppvärmning av spaghetti i mikrovågsugn, ugn och spis.

Hur man värmer spaghetti i mikrovågsugn

Det är enkelt att värma spaghetti i mikrovågsugnen. Du måste dock vara försiktig så att den inte blir överkokt eller torkar ut för snabbt.

Så här kan du värma spaghetti i mikrovågsugnen:

Placera spagettin på en tallrik.

Se till att tallriken är mikrovågsugnssäker och täck spaghettin med plastfolie efter att du lagt dem på tallriken. Lämna ett litet utrymme öppet i tallriken så att ångan kan komma ut.

Tips: Du kan hälla sås ovanpå pastan för att förhindra att den torkar ut.

Värm spaghettin

Ställ in tallriken med spaghetti i mikrovågsugnen och värm den i en minut eller två. Kontrollera pastan under denna tid för att se till att den har värmts upp ordentligt så att den inte blir överkokt. Värm pastan med 15 sekunders mellanrum om du tycker att den inte har värmts upp ordentligt.

Hur man värmer spaghetti i ugnen

Det här är den bästa metoden om du har en spaghetti med sås, annars kan värmen i ugnen torka ut nudlarna.

Om du följer dessa steg kommer du förmodligen inte att få uttorkade nudlar.

Förvärm ugnen och förbered spaghettin.

Förvärm den på 160 grader C. Lägg nudlarna i en ugnssäker plåt eller form och täck den tätt med folie. Detta steg är nödvändigt eftersom nudlarna kommer att torka ut utan lock eller lock.

Värm spaghettin på nytt

Ställ in skålen i ugnen och låt den värmas i 20 minuter. För att kontrollera om nudlarna har värmts upp, stick in en kniv i pastan och låt den ligga där i tio minuter.

Ta sedan bort den och känn på spetsen. Om den inte har värmts upp ska du värma den i 10 minuter till. Den totala tiden kan dock variera beroende på mängden spaghetti.

Hur man värmer spaghetti på en spis

Om du inte har såsig spaghetti kan du också värma spaghetti på spisen genom att koka den igen. Men även om såsig spaghetti kan värmas upp på spisen är processen lite jobbig och kladdig.

Så här kan du värma spaghetti på spisen.

Koka upp lite vatten

Börja med att koka vatten och tillsätt salt. Mängden salt beror på antalet nudlar. Om du värmer upp såsig spaghetti behöver du inte tillsätta salt.

Lägg pastan i ett durkslag eller en påse

När du har lagt spagettin i en sil, lägg silen i det kokande vattnet och låt den stå i 30 sekunder till en minut.

Om du däremot arbetar med såsig spaghetti kan du lägga nudlarna i en plastpåse (som är säker att koka) och sedan lägga påsen i det kokande vattnet. Låt påsen sitta i trettio sekunder eller mer, beroende på mängden spaghetti.

Lämna en kommentar