Hur man smälter choklad i mikrovågsugn

Har du någonsin hastigt kastat in en skål med choklad i mikrovågsugnen, ställt in den på en minut och när du kommer tillbaka hittar du brända chokladbitar runt om i skålen och stora klumpar choklad som inte smält? Inte? Det kanske bara är jag. Om du behöver smälta choklad till bakning eller pryda bär, är detta en idiotsäker metod för att smälta choklad i mikrovågsugn.

Hur man smälter choklad perfekt i mikrovågsugnen

Två viktiga steg ger dig perfekt smält choklad i mikrovågsugnen, varje gång. Det första är att se till att chokladen är i små, enhetliga bitar. Blockchoklad bör vara finhackad för att kunna smältas. Flytta den hackade chokladen till en glasskål för smältning. Glas isolerar chokladen bättre och förhindrar att du bränner chokladen.

Värm chokladen i 30 sekunders intervaller och rör om mellan dem. Under den första eller andra omrörningen känns det onödigt att röra om, men vid den tredje omrörningen ser du tydligt att kanterna på skålen blir varma snabbare än mitten så därför är det viktigt att röra runt i chokladen.

Hur man använder smält choklad i mikrovågsugn

Den här mikrovågsmetoden håller inte din choklad i tempererad form. Men den här smältmetoden kan användas för choklad som är avsedd för smet eller topping och överdrag hemgjorda tryfflar eller jordgubbar.

matlagningschoklad
Hacke chokladen innan du smälter den.

Hur man smälter choklad perfekt i mikrovågsugnen

Lär dig de två stegen och ett verktyg för bättre smält choklad från mikrovågsugnen.

Utrustning

  • Kniv, till envis blockchoklad kan en brödkniv fungera bra.
  • Glasskål som tål mikrovågsugn
  • Mikrovågsugn

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint. Hacka chokladen i små, jämna bitar med en tandad kniv. Överför dem till en medelstor glasskål som tål mikrovågsugn.
  2. Kör den i mikrovågsugn i 30 sekunder, rör om och upprepa. Mikrovågsugna chokladen i 3 intervaller om 30 sekunder och rör om mellan varje intervall. När chokladen är mestadels smält och det bara finns några små bitar kvar, sluta mikrovågsugna och ställ åt sidan i rumstemperatur; de sista bitarna kommer att smälta.
  3. Låt svalna innan du doppar dem eller tillsätter dem i smeten. Låt chokladen svalna i 5 minuter innan du använder den för att doppa tryffel, jordgubbar och dylikt.

Lämna en kommentar