Hur man lagar pasta i mikrovågsugn

Man kan göra enkel och snabb pasta i mikrovågsugn! Lär dig att laga pasta i mikrovågsugn i enkla steg. Den här tillagningsmetoden är idiotsäker och perfekt när du lagar mat till en eller två personer. Den här guiden lär dig allt du behöver för att göra detta utan ansträngning på 15 minuter eller mindre.

Kan man koka pasta i mikrovågsugn?

Ja, du kan laga pasta i mikrovågsugn och det är superenkelt!

Som vi alla vet är pasta lite tidskrävande att göra. Först måste vi koka vatten, sedan behövs ytterligare tid för att koka pastan i det kokande vattnet och slutligen måste vi förbereda såsen.

Om du lär dig att laga pasta i mikrovågsugn sparar du tid, förenklar ditt liv och ser till att din middag är varm och klar när du är det.

Den här tillagningsmetoden är mycket enkel, tidsbesparande, problemfri och du är garanterad en enkel rengöring.

Möjligheterna att anpassa din mikrovågspasta är oändliga. Du kan lägga till olika såser, kryddor och andra överblivna grönsaker och kött enligt dina önskemål. Läs vidare för smaskiga varianter

Om du tror att det inte är möjligt att laga pasta i mikrovågsugn har du fel. Det här pastareceptet kommer att förändra ditt liv om du trodde att det inte gick att göra. Den kommer inte att bli över- eller underkokt och den kommer att vara klar på kort tid.

Med mikrovågsugn kan du tillaga måltider och bakverk på några minuter.

Verktyg som du behöver

En mikrovågsugnssäker skål

Mätbägare

Ingredienser

Pasta (valfritt) Om du använder, t.ex. spagetti eller linguine, måste du bryta dem i kortare strängar så att de får plats i skålen.

Vatten

Salt

Svartpeppar

Du kan också lägga till några smaker som du själv väljer, till exempel

Sås

Olivolja

Smör

Färska eller torkade örter

Hur man lagar pasta i mikrovågsugn

Ta en skål som är tillräckligt stor för att rymma pastan och tillräckligt djup för att den ska kunna expandera eftersom pastan kommer att expandera och fördubblas i storlek.

Lägg den torra pastan i skålen, tillsätt salt och tillräckligt med vatten för att täcka pastan helt (det finns ingen enkel regel för hur mycket vatten som ska tillsättas till pastan, som en tumregel använder jag 5 dl vatten till 2.5 dl torkad pasta).

Ställ in skålen i mikrovågsugnen och tillaga den på hög effekt i 4-5 minuter, håll ett öga på så att den inte kokar över (ställ en skål under skålen innan du ställer in den i mikrovågsugnen). Efter 3 minuter rör om i pastan så att den inte klibbar ihop och tillsätt lite mer vatten om det behövs.

Kontrollera om pastan är klar och om den behöver längre tid fortsätter du att koka den med en minuts mellanrum tills den är al dente.

När det är klart tar du ut skålen ur mikrovågsugnen och rör om, och tömmer eventuellt bort överflödigt vatten. Tillsätt smöret och rör ner i pastan tills det smält och krydda med svartpeppar. Servera med valfri sås.

Tillsätt såser och kryddor

Om du ska lägga till sås, kokar du pastan 2 minuter kortare tid än vad som anges i receptet. Häll av den mikrovågade pastan och tillsätt önskad sås, ställ tillbaka skålen i mikrovågsugnen och mikra i ytterligare 2-3 minuter. Servera och njut!

PS: Om du låter pastan stå i mikrovågsugnen längre än nödvändigt riskerar du att göra den för tillagad och tråkig.

Pasta i mikrovågsugn Variationer

Pasta med gräddost

  • Följ de 6 stegen ovan för att förbereda pastan.
  • Tillsätt grädde, gräddost och lite parmesan med salt, peppar, oregano och lite röda chiliflakes till pastan.
  • Rör om lite och ställ sedan in den i mikrovågsugnen i ytterligare 60-90 sekunder. (håll ett öga på pastan så att den inte svämmar över).
  • ta ut ur mikrovågsugnen, servera och njut.

Tonfiskpasta med grönsaker

Det är hälsosamt att lägga till grönsaker i kosten. Om du har överblivna grönsaker som ärtor, morötter, broccoli, bönor eller paprika kan du lägga dem i din pasta och njuta av dem.

  • Följ ovanstående steg för att förbereda pastan tills den är klar. Häll av överflödigt vatten och låt den svalna (om du inte vill ha en varm sallad).
  • Tillsätt hackade grönsaker, salt, peppar, tonfisk och majonnäs.
  • Rör om alla ingredienser väl för att blanda ihop dem, servera och njut.

Hur länge ska man mikrovågsugna pasta?

Hur lång tid det tar beror på vilken typ av pasta du kokar, vilken form pastan har och vilka ingredienser du tillsätter. I allmänhet kan du koka alla typer av torr pasta i 3-5 minuter i mikrovågsugn. Observera också att tjockare sorter som Fusilli tar längre tid att koka.

Om pastan behöver kokas mer efter de första 3 minuterna, sätt tillbaka dem i mikrovågsugnen i ytterligare 1 minut i intervaller tills de är al dente.

Hur man gör pasta i mikrovågsugnen

Det är ett enkelt, snabbt och gott recept att göra i mikrovågsugn. Du kan följa ovanstående steg för att göra pastareceptet i mikrovågsugn och lägga till smaker, såser, örter eller till och med överblivna grönsaker och kött om du vill. Det är perfekt att laga sådana här snabba rätter istället för att äta onyttiga snacks.

Kan jag koka pasta i en mugg?

Ja, du kan koka pasta i en mugg, det är bra när du lagar mat till en person. Se till att använda en bred mugg när du kan och koka bara ca ca 30 g åt gången för bästa resultat. Tillagningstiden kommer att vara mellan 3 och 4 minuter.

Vilka andra rätter kan man laga i mikron?

Det finns många andra saker man kan laga i mikron, som till exempel potatis. Det är också praktiskt om du bor på vandrarhem eller dylikt.

Lämna en kommentar