Honung i kaffe

Det är inte så konstigt att kaffe är en av världens mest populära drycker; det är gott, piggar upp en och är en bra ursäkt att ta en paus och socialisera lite. Du kanske redan visste detta men visste du att vissa personer använder honung i sitt kaffe? Det är inte så ovanligt att man har honung i sitt te men av någon anledning så hade jag aldrig provat honung i mitt kaffe innan min kompis övertalade mig att pröva. Jag var lite skeptisk i början men blev positivt överraskad. Smaken blir lite mer komplex än om man bara har socker i. En annan trevlig bi-effekt är att honung innehåller lite vitaminer och mineraler och därför är något nyttigare än socker.

Honung

Hur man gör honungskaffe

Här finns egentligen bara två vägar att gå, antingen flytande eller fast honung. Ungefär en tesked per kopp är ett ganska bra riktmärke. Se till att blanda ordentligt så att honungen löses upp i kaffet.

Om det inte blir gott så kan det bero på att kombinationen av honung och kaffesorten inte fungerade. Det finns en hel drös olika kaffesorter och olika honungstyper så om det inte blir bra första gången så ge inte upp på honungskaffe.

Om inte honungskaffe faller dig i smaken så finns det en massa andra sätt att piffa upp sin morgonkopp på. Exempelvis så kan man ha salt, kanel eller kardemumma i sitt kaffe.

Lämna en kommentar