Frukter på b.

Det finns en del frukter som börjar på b men av någon anledning inte en enda som börjar på e, vilket är en av våra vanligaste bokstäver. Här kommer en lista på olika frukter som börjar på bokstaven b.

  • Banan är antagligen det exempel som de flesta kommer på och det är inte så konstigt, i sverige äter vi nämligen enormt mycket banan. Det är dock omtvistat huruvida bananer faktiskt är frukter, bär eller örter.
  • Blodapelsin får sitt namn från sin blodröda färg vilken den får från ämnet anthocyanin som även gör blodapelsinen mer köldhärdig än vanlig apelsin. Blodapelsinen har en smak som går mer mot jordgubbshållet än en vanlig apelsin, det finns också en tydligare beska och syrlighet hos blodapelsinen.
  • Brödfrukt har sitt urprung i oceanien och har fått sitt namn från sin karaktäristiska smak. Konsistensen påminner om potatis och den stärkelserika frukten har blivit en populär kolhydratskälla. Brödfrukten återfinns som en populär ingrediens i det jamaikanska köket och gör sig väl som en ingrediens i grytor och curries.
  • Babaco kommer ursprungligen från Ecuador och smaken har gjort att den iband kallas för champagnefrukt. Frukten är inte bara god, den karaktäristiske femkantiga formen gör att frukten ser riktigt dekorativ ut om den skärs i tunna skivor.
  • Bergamott är en av människan framavlad citrusfrukt som ofta används vid smaksättning av te. Earl Grey exempelvis är smaksatt med bergamott. Bergamotten odlas också med parfymtillverkning i åtanke och fruktens arom används också i konfekt. Idag odlas majoriteten av frukterna i Italien men odling förekommer på platser runt om i världen där ett liknande klimat finns.

Lämna en kommentar