Så här länge håller Overnight Oats i kylskåpet

Overnight oats kan vara superstjärnan i frukostvärlden. De kräver inte bara ingen tillagning alls, utan är också anpassningsbara, nyttiga och mättande. Börja röra ihop en handfull Masonburkar med dem i början av varje vecka så kommer du garanterat att göra det till en vana. Men hur många burkar kan du egentligen göra på söndagskvällen? Om du gör tillräckligt många för att klara dig genom alla fem dagarna i arbetsveckan, kommer de då att hålla sig goda till fredag?

Hur länge håller overnight oats?

Overnight oats kan förvaras i en lufttät behållare i upp till fem dagar i kylskåpet. Men det är en invändning att de fortsätter att mjukas upp ju längre de ligger – vilket kan vara en fördel om du gillar dina havregryn på den superkrämiga sidan. De är definitivt bäst dag ett och två, när de är mjuka men fortfarande har behållit en del av det tandvänliga tuggmotståndet, men fem dagar är max. Med tiden kommer vätskan att separera från havregrynen medan behållaren står i kylskåpet – rör bara om snabbt för att få med allting igen innan du njuter.

En strategi för att ha den här frukosten kvar i kylskåpet är att göra dem i omgångar om två till tre burkar. Under veckan är det bara att stoppa in ytterligare en burk i kylskåpet för att ersätta den burk som du åt till frukost. Se! Enkelt.

En sak till: Om du planerar att förvara dina overnight oats under hela fyra dagar är det klokt att utelämna saker som nötter, kokosflingor, granola och färsk frukt, eftersom de också mjuknar när de ligger i kylskåpet. Rör ner dem i din portion precis innan du börjar äta för att få bästa möjliga resultat.

Lämna en kommentar