Koka gräddfil- går det?

 

Det går att koka gräddfil men risken är stor att den skär sig. 

Du kan komma undan med det om du kokar den på låg värme. Rör om då och då så att den inte fastnar vid botten. När gräddfilen har kokat så låt den svalna och häll den sedan över maten som du önskar.

Vad kan jag ersätta gräddfil med?

Det finns många olika alternativ som kan användas för att ersätta gräddfil, inklusive keso, havregrädde, sojagrädde, kokosgrädde, majonnäs, tahini, avokadokräm, gräddfilssubstitut, yoghurt, ricottaost, kokosmjölk eller kvarg.

Kan man ha gräddfil i ugnen?

Ja, det går bra att ha gräddfil i ugnen. Det är dock viktigt att se till att gräddfilen inte är för varm när den läggs i ugnen, eftersom den kan brännas. Det är också bra att se till att gräddfilen inte är för tjock, eftersom den då kan ta längre tid att baka och bli torr.

 

Mer om gräddfil

Gräddfil är en slags krämig och smaksatt yoghurt som kommer i många olika smaker. Den är gjord med mjölk och yoghurtkultur och har en mild och lätt syrlig smak. Det finns många olika typer av gräddfil, inklusive vanilj, jordgubb, blåbär, äpple, banan och flera andra smaker. Gräddfil är ett populärt mellanmål och är ofta använd som en ingrediens i bakverk, efterrätter och smoothies. Den är också ett vanligt tillskott till frukostflingor, havregryn och müsli. Gräddfil är relativt högt i protein, men det är lågt i fetthalt.

Lämna en kommentar