Kan man frysa in tillagat nötkött?

Hemlagad rostbiff är svår att slå! Men när du har plockat upp en mör bit av silverside kan det sluta med att du har alldeles för mycket att äta på en gång. Så vad gör du med resterna? Kan man frysa in kokt nötkött?

Du kan frysa in tillagat nötkött i cirka 2 månader. Du bör se till att det har svalnat ordentligt innan du skär upp det i skivor, packar in det och sedan lägger det i frysen.

Kan man frysa in kokt nötkött igen?Nej

Fryser Cooked Beef bra?Ja

Hur man fryser tillagat nötkött

Hemlagat nötkött är alldeles för gott för att gå till spillo. Och den goda nyheten är att det kan frysas i flera månader, så du behöver inte oroa dig för att äta upp resterna direkt.

Låt oss ta en titt på de steg du måste följa för att frysa in tillagat nötkött på ett säkert sätt:

 1. Låt svalna
  Låt nötköttet stå i rumstemperatur i ungefär en timme efter att du har tagit det ur ugnen. Du bör aldrig lägga kött som fortfarande är varmt i frysen.
 2. Skiva
  Lägg nötköttet på en skärbräda och skär det i bitar. Det är bättre att göra detta innan du fryser in det, så att du enkelt kan ta ut de portioner du behöver ur frysen.
 3. Slå in
  Linda in varje skiva kokt nötkött i aluminiumfolie eller plastfolie och lägg sedan varje skiva i en frystålig påse. Du kan lägga flera skivor i samma påse.
 4. Märka och frys in
  Allt som återstår är att skriva datumet för tillagningen av nötköttet samt bäst-före-datumet på den fryståliga påsen. Kom ihåg att du kan frysa in tillagat nötkött i ungefär två månader.

Ovanstående metod fungerar bra för att frysa in rostbiff. Du kan också frysa in andra tillagade styckningsdelar av nötkött, t.ex. brisket, hamburgare och köttgryta.

3 tips för att frysa in tillagat nötkött

Nu vet du hur du fryser in det och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser in tillagat nötkött för att få bästa möjliga resultat:

Blötlägg skivorna i sås
Om du vill försäkra dig om att ditt nötkött är saftigt och saftigt när du ska njuta av det i framtiden kan du fundera på att blötlägga varje skiva i sås innan du fryser in den. Detta är ett utmärkt sätt att se till att nötköttet behåller sin fulla smak och förhindrar att det torkar ut.

Du kan frysa den hel
Även om vi rekommenderar att du skär nötköttet i skivor innan du fryser det, kan du lägga det i frysen som en hel bit. Du bör dock bara göra detta om du planerar att värma upp det hela på en gång.

Tina aldrig upp den i rumstemperatur
När du har att göra med tillagat kött måste du vara försiktig. När du är redo att tina upp ditt nötkött ska du aldrig göra det i rumstemperatur, eftersom skadliga bakterier kan växa på ytan. Vi förklarar hur man på ett säkert sätt tinar upp kokt nötkött i ett av avsnitten som följer.

Hur länge kan man frysa in kokt nötkött?

Du kan frysa in tillagat nötkött i cirka två månader. Köttet kan ligga i kylskåpet i 2-3 dagar efter tillagningen, förutsatt att det är väl förpackat.

Du bör aldrig förvara tillagat nötkött eller annat kött i rumstemperatur längre än nödvändigt, eftersom det lätt kan bli dåligt om du inte reglerar temperaturen.

Du kan frysa in tillagat nötkött i upp till 2 månader

Hur tinas kokt nötkött upp?

Det bästa och säkraste sättet att tina upp tillagat nötkött är att göra det i kylskåpet. Kvällen innan du planerar att värma eller äta det, ta ut det ur frysen och lägg det i kylskåpet. Du kan låta det ligga kvar i sin ursprungliga förpackning.

Om du vill påskynda processen bör du aldrig låta ditt tillagade nötkött tinas upp i rumstemperatur – oavsett hur bråttom du har det!

En del människor tinar upp kokt kött i mikrovågsugn, men då riskerar man att överdriva och förstöra konsistensen, så det är bäst att hålla sig till kylskåpet för att vara på den säkra sidan.

Kan man frysa in kokt nötkött igen?

Du bör bara frysa in tillagat nötkött en gång. Det är därför vi rekommenderar att du skär ditt nötkött i skivor innan du lägger det i frysen, eftersom du enkelt kan ta ut de portioner som du behöver när som helst, oavsett om du förbereder en god rostbiffsmörgås eller en annan måltid för hela familjen.

Fryser tillagat nötkött in bra?

Kokt nötkött fryser in riktigt bra, förutsatt att du har packat in det väl och skyddat det från frysbrännskador.

Det är en bra idé att blötlägga det tillagade nötköttet i lite sås innan du fryser in det, eftersom det på så sätt säkerställer att det förblir saftigt och saftigt under hela frysningsprocessen, och att det resulterande nötköttet blir lika saftigt och gott som första gången.

Lämna en kommentar