Kan man frysa in scones?

Det går inte att slå en god scone med sylt. En traditionell brittisk godbit som är perfekt för alla tillfällen. Det som gör scones så bra är hur praktiska de är att ha med sig till luncher eller när du har oväntade gäster att imponera på.

Kan man frysa scones?

Ja, du kan frysa in scones i upp till 3 månader. Du kan frysa in antingen bakade eller obakade scones. Du kan till och med frysa in en sats sconesdeg.

Kan man frysa om scones?Nej

Fryser scones in bra?Ja

Hur man fryser scones

Scones kan inte vara lättare att frysa in och de fryser verkligen in bra. Man kan nästan inte märka skillnaden på färska och frysta scones! För bästa resultat är den optimala tidpunkten för att frysa scones när de fortfarande är färska.

Du kan frysa in scones som du har bakat själv eller till och med scones som du köpt i butik – perfekt för att utnyttja specialerbjudanden.

Så låt oss börja och ta reda på hur man fryser scones:

 1. Baka
  Baka scones enligt ditt favoritrecept. Salta scones, fruktscones eller vanliga scones kan frysas in med den här metoden.
 2. Kyl
  När de är bakade ska du låta dem svalna helt innan du förbereder dem för frysning.
 3. Märk påsen
  Medan dina scones svalnar förbereder du en fryspåse genom att märka den med påsens innehåll och datum. Du måste också förbereda små ark av smörpapper som du kan använda för att hålla sconesen åtskilda från varandra i fryspåsen.
 4. Lägg i en påse
  Lägg dina svalnade scones i påsen och separera dem från varandra med pergamentpapper. På så sätt förhindrar du att sconesen klistrar ihop i påsen.
 5. Frys in
  Lägg påsen i frysen och låt den frysa in. Det kan inte bli enklare!

Hur man fryser in sconesdeg

Scones som har frysts och värmts upp på nytt kan ha en liten förändring i konsistens och smak, så om du inte gillar denna förändring och föredrar färska scones finns det ett annat sätt. Du kan frysa in scones obakade i degform.

När du sedan är sugen på nybakade scones kan du tina upp dem och laga dem. De kommer att smaka lika bra som nybakade scones och ingen kommer någonsin att kunna känna skillnaden!

 1. Gör en deg
  Förbered din deg.
 2. Välj form
  Du kan antingen forma degen till scones och lägga dem i en fryspåse eller lägga degen i fryspåsen som den är. Om du väljer det första alternativet, separera sconesen från varandra med hjälp av pergamentpapper. Detta förhindrar att de klistrar ihop när de fryser in.
 3. Märk och frys in
  Märk påsen med datum och lägg den i frysen.

3 tips för att frysa in scones

Nu när du vet hur du fryser dem har vi tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser scones för att få bästa möjliga resultat:

Märk dem
Om du har fryst flera olika typer av scones är det viktigt att du märker dem. När de väl är frysta kommer du att ha svårt att se skillnad på t.ex. en ostscone och en vanlig scone.

Håll dem åtskilda med pergamentpapper
Scones fastnar i varandra i frysen, så använd ett papper mellan varje scone för att förhindra att de fastnar i varandra.

Överväg att frysa in deg
Om du gör scones hemma kan du överväga att frysa in degen och inte de bakade scones. Du kan skära degen till scones och sedan frysa in varje scone i en påse. När du är sugen på en scone tar du den direkt från frysen och bakar den sedan färskt.

Hur länge kan man frysa scones?

Du kan frysa in både bakade och obakade scones i upp till tre månader i frysen – om de håller så länge! Kom ihåg att alltid märka upp dem så att du vet vad de är och när de ska ätas.

Du kan frysa scones i cirka 3 månader

Hur tinar man upp scones?

Det finns ett par olika sätt att tina upp scones.

Det bästa sättet att tina upp scones är att ta ut den mängd du behöver ur frysen och lägga dem på en tallrik. Täck den med en ren kökshandduk och låt sconesen tinas upp i rumstemperatur i två till tre timmar.

Den andra metoden fungerar utmärkt om du behöver tina upp dina scones snabbt, men du kan förlora lite kvalitet i konsistensen i processen.

Lägg bara det antal scones du behöver på en tallrik och ställ in den i mikrovågsugnen i några sekunder på avfrostningsläget. Var noga med att kontrollera dem regelbundet eftersom det är lätt att övermikrougna dem och få gummiaktiga scones.

När du har tinat upp sconesen, sätt in dem i ugnen i några minuter för att värma dem. Detta hjälper också till att göra scones som blivit lite för fuktiga när de frysts och tinats upp.

Om du har fryst scone-deg måste du låta degen tina upp i rumstemperatur i några timmar innan du formar den till scone-formar och bakar den.

Om du har format degen till scones innan du fryser in dem behöver du inte vänta på att de ska tinas upp helt innan du bakar dem. Tina dem bara delvis under en timme eller två och kör sedan in dem i ugnen. 

Kan man frysa om scones?

Om du har fryst och tinat upp redan bakade scones rekommenderar vi inte att du fryser dem igen. Frysning och upptining förändrar strukturen hos alla livsmedel och om du gör det för ofta kommer sconesens konsistens att förändras.

Om du har fryst scone-degen och använt den för att baka scones bör du kunna frysa in de bakade sconesen när de har svalnat utan problem med hjälp av metoden ovan.

Fryser scones in bra?

Det går ganska bra att frysa in scones. Det kan bli en viss förändring i konsistensen, men den bör vara liten och när du väl har värmt upp dem bör de vara nästan lika goda som helt nybakade!

Lämna en kommentar