Kan man frysa ansjovis?

 

Ansjovis brukar användas sparsamt i de flesta recept, så det kan hända att du har rester kvar efter att du öppnat burken med ansjovis. När du förvarar ansjovis i kylskåpet måste du helt dränka dem i olja så att de inte förstörs och går till spillo. Men hur är det med att frysa in ansjovis? Är det säkert?

Kan man frysa ansjovis?

Ja, du kan frysa ansjovis i upp till 3 månader. Ofta hittar du ansjovis som har konserverats i antingen olja eller salt när du köper dem i butiken.

Kan man frysa in ansjovis igen?

Nej

Fryser ansjovis in bra?

Ibland

Hur man fryser ansjovis

Om du har köpt ansjovis som är konserverad i olivolja i en burk behöver du faktiskt inte frysa in dem.

Detta beror på att de kan hålla sig goda i sex till nio månader när de ligger helt oljetäkta i kylskåpet. Detta är ett av de mest populära sätten att konservera ansjovis på, eftersom det kräver lite arbete.

Om du har köpt färsk ansjovis, eller kanske ansjovis som är konserverad i salt, kan du i följande steg se exakt hur du ska förvara dem i frysen:

 1. Förbered en lufttät behållare
  Klä en lufttät behållare med bakplåtspapper.
 2. Lägg ut på bakplåtspapper
  Ta ut ansjovisen ur burken och lägg ut den på bakplåtspapper. Ta bort eventuellt överflödigt salt eller olja, men du behöver inte tvätta dem. Lägg ut dem så att de inte rör vid varandra.
 3. Täck över och frys in
  Sätt på locket på din behållare och lägg den i frysen. När de är fastfrysta tar du ut behållaren ur frysen.
 4. Överför till en fryspåse
  För att spara utrymme i frysen kan du nu överföra ansjoviserna till en fryspåse. Det är bra att slå in påsen dubbelt, eftersom lukten från ansjovisen kan påverka andra livsmedel som du har i frysen.
 5. Märk och frys in
  Det sista steget är att märka fryspåsarna med sista förbrukningsdag och placera dem i frysen. De bör vara goda i tre månader efter att de har frysts in.

Kan man frysa ansjovis i olja?

Du kan frysa ansjovis i olja, men det är ingen idé. Olja används ofta för att konservera ansjovis och de håller sig längre i olja, i kylskåpet eller skåpet än i frysen.

3 tips för att frysa ansjovis

Nu vet du hur du fryser dem och vi har tre tips som vi rekommenderar att du följer när du fryser ansjovis för att få bästa möjliga resultat:

Förvara i kylskåpet i stället
Ansjovis konserveras vanligen i salt eller olja. Om du köper ansjovis i affären kan du köpa en burk som är förkonserverad i olja. När de väl har öppnats kan du sedan placera dem i kylskåp i sex till nio månader. Tänk bara på att oljan stelnar i kylskåpet.

Användning från fryst tillstånd
Du kan tillreda dina ansjovis direkt från frysen. Det gör det väldigt enkelt att lägga till dem i dina favoriträtter, eftersom du kan ta ut dem ur frysen och hacka dem direkt från frysen. Du behöver inte oroa dig för att ta bort dem från saltet eller oljan, en process som kan vara kladdig och tidskrävande.

Slå in flera gånger
När du fryser in någon typ av fisk är det viktigt att du förseglar den ordentligt och om möjligt packar in den dubbelt. Vid infrysning avger ansjovis en extremt stickande lukt som kan påverka andra livsmedel i frysen. Så om du inte vill att din glass ska smaka fisk är det bäst att packa in dina ansjovis tätt!

Hur länge kan man frysa ansjovis?

Du kan frysa ansjovis i cirka 3 månader.

Som du ser kan du faktiskt bevara ansjovis längre än så i kylskåpet när du förvarar dem i olivolja. Även om detta är ett bra alternativ som står till buds, bör du tänka på de problem som är förknippade med detta.

Genom att frysa in dem bevaras smaken perfekt och du slipper gräva upp ansjovis ur den stelnade oljan när du ska använda dem.

Du kan frysa ansjovis i upp till 3 månader

Hur tinar man upp ansjovis?

Du bör tina upp ansjovis genom att ta ut dem ur frysen och lägga dem i kylskåpet kvällen innan.

Men om det är nödvändigt att hacka ansjovis i den maträtt du ska laga är det bra att hacka dem när de är frysta.

I vilket fall som helst, efter en natt i kylskåpet har de tinats upp och är redo att avnjutas på det sätt du vill.

Kan man frysa in ansjovis igen?

Även om det är säkert att göra det är det bäst att inte frysa in ansjovis när de tinats upp igen. Du kommer att märka att fisken blir mosig och att konsistensen försämras efter att de tinats upp för första gången.

Du bör därför se till att bara ta ut de ansjovis som du behöver ur frysen, så att du inte riskerar att slösa bort dem.

Fryser ansjovis in bra?

Ansjovis fryser in extremt bra, och när du är redo att äta dem kan du njuta av dem som om de vore färska.

Frysning är kanske det bästa sättet att bevara ansjovis, eftersom du inte behöver oroa dig för att ta bort dem från den stelnade oljan eller tvätta bort överflödigt salt. Se bara till att frysa in dem var för sig först, så att de inte klistrar ihop i frysen!

Lämna en kommentar