Italiensk frukost

När svenskarna på vårt kontor först besökte Italien erkände vissa att de upplevde en kulturchock under frukosten. I Italien är frukost – la colazione som man säger – väldigt annorlunda än fil och rostat bröd som vi är vana vid. Men efter att ha upplevt ”la colazione all’italiana” i ett par dagar började man vänja sig och snart försvann all kulinarisk ångest snabbare än du kan uttala ”cappuccino”.

För att äta frukost som en italienare, följ vår enkla guide:

  1. Hitta kvarterskaféet i ditt område. Stå vid baren medan du läser en tidning (gärna det senaste fotbollsmatchresultatet).
  2. Beställ ditt favorit-kaffe. Kom ihåg att det här är den enda tiden på dagen att njuta av drycker med mer mjölk i sig, som cappuccino eller latte macchiato, utan att någon driver med dig. Dra nytta av detta.
  3. Välj slutligen ett bakverk. Vi var speciellt förtjusta i de söta, nybakade bakelserna på vårt lokala kafé.

Giffel och cappucino

Ingenting erinrar oss om de italienska morgnarna så mycket som en cappuccino med en cornetto eller en giffel. Den skummande mjölken bildar vackra virvlar i den robusta espresson, och varje sipp smakar perfekt tillsammans med en bit luftigt bakverk. Tidigt varje morgon bakar vårt konditori ett sortiment av färska godbitar med kvalitativa ingredienser – från hälsosam olivolja till dekadent mörk choklad.

Espresso och macka

Efterfrågar du en mindre men mer intensiv dryck beställer du espresso macchiato, som är kaffe med ett stänk av skummande mjölk. De läckra bittra smakerna i espresson passar bra med vårt urval av frukostpaninis, som till exempel ”semi-dolce” Valdostano – en smörgås med skivad prosciutto cotto, Fontinaost och hemmagjord majonnäs i en halvsöt bulle.

Espresso och biscotti

För en italiensk frukost på språng, drick en liten shot av espresso och ät några krispiga kakor som tillbehör. De passar perfekt med en espresso och utgör en tillfredsställande och enkel frukost.

Lämna en kommentar