Hur man värmer upp grillad kyckling

Varje dag kan vara grillsäsong och att värma grillad kyckling är ett enkelt sätt att njuta av rester och använda dem i nya rätter. Värm grillad kyckling för ett snabbt mellanmål eller för att lägga till i nya recept.

Du kan praktiskt taget göra vad som helst när du väl har förstått hur man värmer grillad kyckling. Och om du grillar en stor mängd kommer du att få en fin behållare med rester av grillad kyckling.

Tänk grytpaj, kycklingsalladsmackor, sallader med överbliven grillad kyckling, massor av pastarätter med kyckling, även uppvärmning av kycklingen kan vara lite knepigt. Utan en ordentlig uppvärmningsmetod kan du få torr grillad kyckling.

Så här värmer du grillad kyckling i mikrovågsugn

Mikrovågsugnen är ett effektivt sätt att värma grillad kyckling om du har bråttom eftersom köttet värms upp ganska snabbt.

Det är dock inte det bästa alternativet för att värma kyckling eftersom om den värms för länge kan det resultera i gummiaktig och torr kyckling. Dessutom kan den värmas ojämnt upp. Om du ändå vill återuppvärma överbliven grillad kyckling i mikrovågsugn kan du göra så här:

1. Lägg kycklingen på tallriken.

Använd en skål som tål mikrovågsugn och undvik plast eller metall. Fördela kycklingen jämnt på tallriken. Om du har kycklingbitar eller om du redan har strimlat överbliven kyckling, se till att de större bitarna placeras på utsidan, medan de mindre bitarna placeras på insidan eftersom de värms upp snabbt.

2. Tillför lite fukt

Spritsa droppar vatten eller olja på den grillade kycklingen för att förhindra att kycklingen torkar ut när den värms upp igen. Du kan använda en bakborste om du vill, men att skeda lätt över varje bit räcker också.

3. Täck över och värm upp.

Täck tallriken med mikrovågssäker plastfolie eller ett tallriksskydd.

På hög effekt: Värm den grillade kycklingen med början på 20 sekunder på hög effekt för ett enskilt bröst (eller cirka 4 oz). Vänd den och ge den ytterligare 20 sekunder, särskilt om din mikrovågsugn inte har en vändskiva, men även om den har det.

Kontrollera sedan kycklingen för att se om den har värmts upp ordentligt. Det ”rätta” sättet skulle vara att ta ut den ur mikrovågsugnen, skära i den och smaka på den för att avgöra om du föredrar värme, men du vet att vi alla bara rör vid den och ser om den är klar.

Vi har bråttom, du vet? Vem har en minut på sig??

På låg temperatur eller om du använder en mikrovågsugn med uppvärmningsfunktion: Vår mikrovågsugn har många bra funktioner, så jag har experimenterat lite för att försöka förhindra att rester blir till något som kan bli
lava i mitten och iskall på ena sidan.

De lägre/uppvärmningsinställningarna fungerar bäst för att värma rester av grillad kyckling som smakar mer som nygrillad, men det tar lite längre tid.

Om du känner att kycklingen behöver lite mer tid kan du stoppa in den i mikrovågsugnen igen med intervaller på 20 sekunder eller så. (Kom ihåg att mikrovågsugnar värmer upp maten snabbt, så du kanske inte behöver en hel minut på en gång).

Proffstips: Att värma överbliven kyckling för högt och för snabbt är ett sätt att få torr och gummiaktig kyckling. Fukta den lite och vänd den med 20 sekunders mellanrum är sättet att bäst njuta av dessa rester.

Hur man värmer grillad kyckling i ugnen

Om du har grillad kyckling med ben är det bästa sättet att värma den i ugnen, eftersom den då värms upp ordentligt på insidan. Så här kan du värma grillad kyckling i ugnen:

1. Förvärm ugnen och lägg kycklingen på en plåt.

Förvärm ugnen på 175 grader och medan ugnen värms upp, lägg den grillade kycklingen på en bakplåt.

2. Tillför lite fukt

Till skillnad från mikrovågsmetoden måste du tillsätta lite kycklingfond eller kycklingfond innan du sätter in kycklingen i ugnen.

Du måste också täcka kycklingen med folie eller använda en stekpanna med lock. Den kommer att värmas upp genom den ånga som bildas av vätskan. Du kan även blanda ihop denna enkla marinad och lägga den i pannan för mer smak.

3. Värm kycklingen

När ugnen är förvärmd är det dags att sätta in plåten i ugnen. Kontrollera kycklingens temperatur med hjälp av en kötttermometer. Den ska vara ordentligt uppvärmd när den har nått en innertemperatur på 75 grader.

Så här värmer du grillad kyckling på spisen

Att värma grillad kyckling kan bli svårare när du gör det på spisen eftersom den kan torka ut mycket snabbt. För att se till att din kyckling är mör när du värmer den på spisen kan du göra följande:

1. Ta bort kycklingen från benet.

Vi rekommenderar att du tar bort benet från kycklingen när du värmer den på spisen (om den inte redan är benfri) eftersom den värms jämnare och snabbare. (Kom ihåg att jämn uppvärmning är ganska viktigt för att kycklingen ska vara välsmakande.)

Om din kyckling redan är benfri skär du den i 1-tums tärningar, bitar eller skivor. Lägg den i en stekpanna eller stekpanna och täck den med din buljong, ditt vatten eller din marinad.

Du vill inte ”tvätta bort” den grillade smaken med för mycket vatten, men om den skulle behöva en smakförstärkning är detta din chans att lägga till lite.

2. Värm resten av den grillade kycklingen

Låt kycklingen stå på medelvärme i 10 minuter för kyckling med ben och 5 minuter för kyckling i bitar eller utan ben och vänd sedan bitarna. Fortsätt att värma tills kycklingen har uppnått en innertemperatur på 75 C.

Om du lägger till saker i stekpannan medan kycklingen värms upp igen, börja lägga till grönsaker eller pasta efter halva tiden.

Slutsatsen

Vi värmer ofta kött eftersom vi hatar att slänga mat och det finns många goda recept som använder överbliven kyckling. Jag gillar att göra en stor omgång grillad kyckling eftersom det blir bra rester.

Lämna en kommentar