Hur man torkar koriander i mikrovågsugn

I den här artikeln lär du dig hur du enkelt torkar koriander i mikrovågsugnen. Det här är inte bara det snabbaste sättet att torka koriander, utan det bevarar också mest smak och näringsämnen.

Jag hade en kruka med färsk koriander som jag inte hade för avsikt att använda direkt och som höll på att bli dålig. Jag ville inte bara slänga den, så jag bestämde mig för att försöka torka den i mikrovågsugnen. Det fungerade utmärkt och du skulle inte tro hur lätt och snabbt processen är också.

Cilantroblad kan torkas i ugnen, i en fritös eller i en dehydrator, eller lufttorkas. Jag älskar att använda ugnen när jag behöver torka en stor mängd på en gång, men mikrovågsugnen är min favorit för mindre partier eller när jag behöver göra det på en gång.

Att torka örter är ett bra sätt att förlänga deras hållbarhet och ha dem till hands när du behöver dem. Jag gillar att torka koriander och förvara den i en lufttät behållare så att jag kan använda den under hela året i saker som salsa, guacamole, curry eller soppa.

Verktyg som behövs

En mikrovågsugn

Mikrovågssäker tallrik

Hushållspapper

Förvaringsbehållare med lufttätt lock

Hur man torkar koriander i mikrovågsugnen

Det första du vill göra är att tvätta koriandern noggrant och ta bort alla bruna eller gula blad. Skaka sedan av överflödigt vatten, låt koriandern lufttorka eller lägg den på en pappershandduk för att torka.

Lägg hushållspapper på en mikrovågsugnssäker tallrik och sprid ut korianderbladen på tallriken. Lägg ytterligare en pappershandduk över örterna. Lägg koriandern i mikrovågsugnen och ställ in den på hög effekt i 60 sekunder. Kontrollera koriandern efter 30 sekunder och om den inte är helt torr, vänd den försiktigt (den skulle vara varm) och ge den ytterligare en tryckvåg i 10-20 sekunder. När koriandern är helt torr tar du ut den ur mikrovågsugnen och låter den svalna.

När den har svalnat, smula koriander i handen och separera stjälkarna från de smulade bladen. Förvara koriandern i en lufttät behållare eller påse och den håller i flera månader på ett svalt och torrt ställe.

Det är allt! Nu vet du hur man torkar koriander i mikrovågsugn. Den här metoden är snabb, enkel och bevarar mest smak och näringsämnen. Så nästa gång du står med ett gäng färsk koriander, se inte till att den blir dålig utan prova den här metoden.

Instruktioner för dehydrator och luftfrysare

Tvätta och torka koriandern helt och hållet.

Placera örterna i korgen i fritösen eller i dehydratorlådan så att de inte rör vid varandra eller överlappar varandra.

Dehydratisera vid 45 C i 2-4 timmar eller tills de är krispiga eller

Kör i air fryer i 45C i 20-50 minuter, börja titta till dem efter 20 minuter.

Låt örterna svalna helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare.

Anvisningar för ugnen

Tvätta och torka koriandern helt och hållet. Förvärm ugnen till 60C eller lägre.

Lägg örterna på en bakplåtspappersklädd plåt och se till att de inte överlappar varandra. Låt dem torka i 1-2 timmar eller tills de är torra och krispiga.

Låt örterna svalna helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare.

Hur länge håller torkad koriander

När torkad persilja förvaras i en lufttät behållare håller den i upp till ett år. För bästa smak och färg är det dock bäst att använda den inom sex månader.

Kan torkad koriander bli dålig

Torkad koriander kan bli dålig, men det händer bara om den inte förvaras på rätt sätt. Den kan ha varit i kontakt med fukt, vilket kan leda till att den förstörs. Om du märker mögel på örten eller förlust av färg och smak är det bäst att slänga den.

Tips

  • Du kan också torka persilja, mynta, basilika, oregano, timjan och dragon med denna metod.
  • Se till att koriander är helt torr innan du förvarar den, annars möglar den.

Nu när du vet hur du torkar koriander i mikrovågsugnen kan du använda den i dessa recept:

Lämna en kommentar