Hur man mjukar upp glass i mikro

Har du svårt att skopa glass direkt ur frysen? Om du letar efter en snabb lösning för att kunna skopa upp glassen direkt utan att behöva vänta, är en mikrovågsugn den bästa lösningen för att få jobbet gjort.

Utan att smälta glassen helt och hållet hjälper mikrovågsugnen faktiskt till att mjuka upp den omedelbart och göra det möjligt att skopa en perfekt form. Det tar 30 minuter att mjuka upp isen i kylskåp, medan mikrovågsugn är det snabbaste alternativet.

Hur mjukar man upp glass i mikrovågsugn?

Ta bort behållarens lock och för över glassburken från frysen till mikrovågsugnen. Sätt mikrovågsugnen till 50 % eller medelhög effekt och låt den mikra i cirka 10 sekunder för att mjuka upp och skopa fritt.

När glassen har nått önskad mjuk konsistens, ta bort baljan omedelbart och fördela den i skålar. Stäng snabbt locket och ställ tillbaka resterna i frysen.

Att mjuka upp glassen i mikrovågsugn är det bästa sättet att skopa ut de perfekta portionerna mycket lättare. Jämfört med att ställa in i kylskåpet och vänta är mikrovågsugnsapparaten snabb, enkel och utan frustration.

I den här artikeln ska vi gå igenom sanningen om att mjuka upp glass i mikrovågsugn. Nedan besvaras vanliga frågor inklusive experttips för mikrovågsugn och timing för att tina glass för enkel servering.

Vad händer om man mikrar glass?

När du mjukar upp glass i mikrovågsugnen värmer vattenmolekylerna försiktigt upp den frusna efterrätten, vilket gör att den smälter eller mjuknar något. Detta snabba trick kan därför permanent förstöra glassens konsistens om det görs för länge.

Kemin bakom att mjuka upp glass i mikrovågsugnen är att luftfickorna smälter och gör glassen fluffig och mjuk.

Sänk effekten till medium och håll dig till 10 sekunders intervaller för att mjuka upp kanterna runt behållaren.

Är det okej att mjuka upp glass i mikrovågsugnen?

Ja, det är okej att mjuka upp glass i mikrovågsugnen. Det är faktiskt ett säkert och snabbt sätt att göra glass skopbar.

Håll dig till en begränsad tid i mikrovågsugnen och använd korta stunder på 10 sekunder i taget eftersom överhettning skadar glassens konsistens permanent. När glassen är mjuk, servera den omedelbart och lägg resterna tillbaka i frysen.

Hur länge ska man mikrovågsugna glass?

För att mjuka upp glass i mikrovågsugnen krävs 10 sekunder på medelhög effekt. Den totala tiden i mikrovågsugnen varierar beroende på mikrovågsugnens effekt och mängden glass.

Generellt sett tar det 20 sekunder för en glass på 1 liter att mjuka upp i en mikrovågsugn på 800 watt.

Tips för att mjuka upp glass i mikrovågsugn

Kylning tar en evighet, men i mikrovågsugnen tar det mindre än en minut att göra vackra runda kulor för servering.

En mikrovågsugn har en tendens till plötslig och snabb värmeutveckling i apparaten. Utan försiktighet kan glass gå in i ett smältningsstadium som förstör konsistensen och gör det svårt att få tillbaka den.

För att undvika denna situation kan du prova dessa tips för att mjuka upp glass i mikrovågsugnen:

  • Värm bara i mikrovågsugnen tills kanterna är mjuka så att de lätt kan skopa runt ytterkanterna.
  • Undvik att värma upp en hel balja under en längre tid, vilket leder till att glassens fläckar smälter och bildar iskristaller när de fryses in igen.
  • Använd mindre behållare för mikrovågsugn i stället för större behållare.
  • När glassen är mjuk, förvara resterna genom att täcka ytan med vaxpapper eller pergament för att förhindra att iskristaller bildas och för att hålla den mjuk.
  • Mikrovågsugnera inte glass på hög effekt. Ändra i stället inställningen till 30 % eller 50 % effektnivå för att mjuka upp och inte smälta den frysta maten.

Bästa sättet att mjuka upp glass i mikrovågsugn

Det bästa sättet att mjuka upp glass i mikrovågsugn är att tina en liten behållare i korta stunder. På så sätt förhindrar du att den smälter för mycket och kan ändå njuta av kall söt glass.

Öppna locket och placera glassen på en mikrovågssäker tallrik för att förhindra att den rinner över sidan av behållaren och ställer till det i mikrovågsugnen.

Ändra inställningen på mikron från 100 % effekt till 30 % eller 50 %, låg till medelhög effekt, och mikra i 10 sekunder åt gången.

Den lägre värmen och den korta tiden hjälper till att mjuka upp kanterna runt baljan så att den blir lätt att skopa. Servera glassen snabbt, stäng locket på eventuella rester och ställ tillbaka den i frysen för att förhindra att den smälter kontinuerligt.

Dessutom undviker du att exponera skadliga bakterier från mejeriprodukter eller till och med råa ägg i den frysta efterrätten.

Slutsats

Mikrovågsugnen är ett fantastiskt verktyg för att mjuka upp eller tina glass på mindre än en minut. Det är ett säkert sätt att få jobbet gjort för att skopa lätt och kunna äta utan att stå inför en hård, ogenomtränglig dessert.

Beroende på storleken på glassbehållaren motiverar tiningtiden i mikrovågsugnen. En mindre pintstor burk rekommenderas att placeras i mikrovågsugnen i högst 20 sekunder för att mjuka upp.

När glass mikrovågsugnas blir vattenmolekylerna upphetsade och börjar flytta luftfickorna, vilket i slutändan förändrar glassens stadier till fluffig och mjuk.

Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade mikrovågsugnstiden eftersom detta kan förändra glassens konsistens för alltid.

Placera glassbunken i mikrovågsugnen och låt den stå i 10 sekunder i taget på låg till medelhög effekt. Om det behövs, lägg till ytterligare 10 sekunder tills önskat mjukhetsstadium är uppnått.

Du måste vara medveten om att glassen kommer att fortsätta att smälta och mjukna, så bedöm själv när du slutar med att nacka gräddfilen utifrån dina personliga preferenser.

Servera den mjukgjorda glassen omedelbart med din favoritdessert eller toppings som karamellsås, hackade jordnötter och vispad grädde. Efteråt bör den återstående glassen placeras tillbaka i frysen för att undvika fortsatt smältning.

Lämna en kommentar