Hur man gör pulvermos godare.

Pulvermos är som bekant inte lika gott som riktig potatismos men det finns ett par tips för att göra pulvermos lite godare.

Smör

Som bekant så gör smör det mesta godare. Man kan antingen blanda i smör direkt i potatismosen eller låta klickar av smör smälta på moset, en så kallad smörgrotta.

Ägg

Ett ägg kan ge moset lite mer hållfasthet och göra smaken något mer komplex

Peppar

Jag brukar blanda i lite svartpeppar i mitt mos, även vitpeppar fungerar. Grönpeppar är något av en gamble men passar enligt mig fint om man serverar fläsk till potatismoset.

Muskot

Muskot har en något pepprig smak som kan lyfta moset till nästa nivå. Ta bara lite för att muskoten inte ska överrösta smaken av potatismos. Muskotnöt finns både som färdigmalen och som hela nötter som man kan riva själv men om du lagar pulvermos så misstänker jag att du föredrar färdigmalen muskot.

Välj rätt pulvermos

Som med de flesta andra grejer så hjälper det att välja kvalitétsingredienser. Detta gäller även pulvermos. Man får ofta vad man betalar för. Jag tycker att den godaste pulvermosen är felix men pröva vad som faller dig i smaken. Håll dig borta från de allra billigaste dock, Eldorado till exempel.

1 tanke på “Hur man gör pulvermos godare.”

  1. Jag använder flytande smör o potatiskrydda det lägger jag i innan jag slår på kokande vatten supergott Christin A i Halmstad

Lämna en kommentar