Detta kan du ersätta dragon med.

Gör du ett recept som kräver dragon och kryddhyllan gapar tom? Vi har alla svaret. Dragon är en ört som ofta används i fransk matlagning, men den används även i andra medelhavs- och europeiska kök. Den färska örten har en anis- eller lakritsmak, ungefär som fänkål. Den torkade versionen är smakar likadant men inte lika stark.

Dragon är så unikt att du om möjligt bör gå till affären och köpa lite dragon! Bearnaisesås innehåller alltid dragon, så tänk inte ens på att byta ut den där. Men om butiken är helt slut eller om du inte har tid att handla förstår vi det. Här är de bästa substituten för dragon.

Bästa ersättningarna för dragon.

Färsk basilika (för färsk dragon)

En bra ersättning för färsk dragon? Färsk basilika. Basilika har också en vag anis- och lakritsmak, och är ljusgrön och örtartad, precis som dragon. Du kan använda den i en 1:1 ersättning, se bara till att skära basilikan tunt för att efterlikna de tunna dragonbladen.

Fänkålsblad (för färsk dragon)

Den bästa ersättningen för färsk dragon? Fänkålsblad. Fänkål har också en anis-/lakritsmak och är fint örtig. (Gör sedan rostad fänkål med lökarna!)

Dill (för färsk eller torkad dragon)

Dill har en annan smakprofil än dragon, men du kan använda den i nödfall! Återigen har den en lakritsmak i slutet. Du kan också använda torkad dill som ersättning för torkad dragon. I alla fall ska du använda den som ett 1:1-substitut.

Torkad oregano eller mejram (i stället för torkad dragon)

Du kanske också kan använda torkad oregano eller mejran som ersättning för torkad dragon! Smaken är inte alls densamma, men den örtiga intrig som den tillför kommer att efterlikna det sätt på vilket dragon fungerar i ett recept.

Lämna en kommentar