17 sätt att använda en burk med salsa på

Som en person som lever i ett hushåll med två personer är salsaglasen frustrerande för mig. De är vanligtvis ganska stora och när de väl har öppnats kan de snabbt förstöras. Jag hatar att se detta hända, så jag har länge varit på jakt efter kreativa sätt att använda salsa i min matlagning. Här är 17 av dem – till frukost, lunch och middag.

1. Uppgradera kycklingbröst utan ben och skinn.

Låt bara köttet koka försiktigt i slow cooker med salsa, så får du en såsig, smakrik fyllning till tortillas eller en topping till lunchsalladen under arbetsveckan.

2. Låt fiskfiléerna sjuda.

Använd den som en sås till fisk med en enda ingrediens. Häll en hel burk i en stekpanna, låt den sjuda och pochera sedan några bitar av fläckig vitfisk.

3. Skeda över äggröra.

Förhöj den vanliga äggröra genom att avsluta tallriken med en sked eller två. Eller häll av salsan och rör ner några av de grova tomaterna direkt i äggröra och använd dem som fyllning i frukostburritos.

4. Gör en tacopasta i en enda gryta.

Byt ut marinarasåsen mot salsa för att göra en tacoinspirerad pastamiddag som går att laga på bara en gryta.

5. Använd det som en ursäkt för en taco-, fajita- eller quesadillakväll.

Inte för att du verkligen behöver en ursäkt, men om du har en burk salsa i kylskåpet är det en perfekt anledning att lägga till en taco-, fajita- eller quesadillakväll till veckans middagslista.

6. Gör burrito-skålar.

Använd en burk för att göra burrito-skålar som är bättre än Chipotle och som du kan ta med dig till jobbet under veckan och göra dina kollegor avundsjuka.

7. Använd som krydda till kyckling, biff och till och med köttfärslimpa.

Allt kött som känns lite tråkigt kan behöva hjälp av salsa. Servera den tillsammans med grillad kyckling eller biff eller skeda den över köttfärslimpa.

8. Laga en lätt stekpanna med fläskkotletter.

Gör en middag med en enda stekpanna genom att laga grönsaker och fläskkotletter i en stekpanna och hälla en burk salsa över dem medan de kokar färdigt.

9. Rör ner i makaroner och ost.

Oavsett om du gör mac and cheese från grunden eller om du använder dig av en snabbmatlåda kan du krydda den genom att röra i en sked salsa innan du tar fram gaffeln.

10. Ät chilaquiles.

Chilaquiles är en frukosträtt bestående av friterade tortillachips av majs som kokas med salsa och avslutas med kött eller ägg. Ja, det är lika gott som det låter.

11. Ostdipp

Varm, kladdig ostdipp är ganska perfekt i sig själv, men den är en så bra bas för toppings att det vore synd att inte njuta av dem – salsa är ett måste här.

12. Gör nachos!

Gör en proteinfylld nachomiddag genom att toppa dem med svarta bönor och grekisk yoghurt(plus salsa och alla dina andra favoriter).

13. Rör ihop snabba Bloody Marys.

Bjud in dina vänner på brunch: Mixa en burk salsa och det är plötsligt en fräsch smakande bas för Bloody Mary.

14. Gör en mexikansk inspirerad shakshuka.

Shakshuka är en traditionell maträtt från Mellanöstern, men det finns ingen anledning att inte ge den en mexikansk variant. Låt bara en burk salsa sjuda i en stekpanna och lägg sedan några ägg i den för att koka.

15. Använd som bas till en gryta.

Precis som du kan använda en burk med tärnade tomater som grund för en gryta kan du använda salsa – särskilt om det är en mexikansk variant som denna taco-gryta.

16. Omfamna migas.

Migas är Tex-Mex comfort food – en blandning av majstortillas, äggröra, salsa och ost. Gör den till frukost, middag eller till och med som ett sent mellanmål.

17. Eller egentligen, ta bara tag i chipsen.

Om allt annat misslyckas, håll det enkelt! Ta en påse tortillachips och sätt igång.

Lämna en kommentar