De 9 bästa äggersättningarna för bakning

Du måste prova dessa enkla äggsubstitut för bakning!

Dessa äggalternativ är fantastiska, från fruktpuréer och olja till tofu och kärnmjölk.

Ägg har alltid varit en viktig del av bakning. Ägg ingår i nästan allt, från vaniljsås och maränger till kakor och konfekt.

Det finns en anledning till det: Ägg ger efterrätter smak och fyllighet. Men ännu viktigare är att de ger struktur och fukt och hjälper till med jäsningen.

Så om de verkligen är så viktiga, kanske du undrar vad du kan använda i stället för ägg vid bakning?

Med allergier och veganska livsstilar på frammarsch har behovet av äggfria alternativ ökat.

Som tur är finns det ett överraskande antal utmärkta äggersättningar som du kan använda när du bakar.

Det betyder att du kan göra dina favoritbakelser utan att behöva leta efter äggfria kakrecept.

Så om du har slut på ägg eller helt enkelt inte kan äta dem, kan du vara säker på att det finns många alternativ som ger smarriga och goda bakverk.

Fortsätt läsa för att få reda på 10 av mina favoriter bland äggersättningar för bakning.

9 effektiva substitut för ägg

Äppelmos

Äppelmos är ett fantastiskt äggsubstitut av flera olika anledningar.

Det är fett- och kalorisnålt men ger ändå en underbar smak. Dessutom har de flesta människor lite i sina skåp som standard.

Ägg är ett bindemedel, liksom äppelmos. Det är som en medlare som för samman två olika typer av ingredienser och tvingar dem att arbeta harmoniskt.

Tänk bara på att det kan ge en lite fruktig smak och att det vanligtvis ger en tätare kaka.

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 4 matskedar osötad äppelmos.

Om du bara har sötad äppelmos, är det ingen fara, du kan helt enkelt minska sockret i receptet.

Jag börjar med att halvera den angivna mängden socker, blandar smeten och tillsätter socker efter smak.

Mosad banan

Mosad banan är ett utmärkt äggsubstitut av samma skäl som äppelmos.

Det är veganskt, fettsnålt och ett bra bindemedel. Dessutom är bananer ganska kostnadseffektiva.

När man gör bananbröd säger vi alltid att man ska välja bruna och mogna bananer. Samma sak gäller för att använda mosad banan som äggsubstitut.

De ska inte vara helt bruna, men de ska definitivt ha många fläckar.

Om du använder bananer kommer din efterrätt att smaka banan. Gör vad du vill med den informationen.

Jag tycker att det är ett fantastiskt alternativ för brownies och andra småkakor eftersom smaken blir mild och god.

Men om du gör något med en smak som du tror inte gifter sig väl med banan, kanske du ska välja något annat.

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 1/2 medelstor banan som mosas.

Pumpa

Om det är rätt säsong kan du överväga att använda pumpa som äggsubstitut.

Precis som äppelmos och bananer är det ett bra bindemedel och ger en mycket saftig efterrätt.

Och precis som bananer kommer din efterrätt att smaka lätt av pumpa. Så det bör du ta hänsyn till.

Pumpa passar bra i bröd, pannkakor, kakor och småkakor.

Jag älskar pumpa i chokladkakor. De är så mjuka och fuktiga och helt utsökta.

Pumpa kan också användas som ersättning för olja eller smör, men jag rekommenderar inte att man ersätter smör och ägg med pumpa.

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 1/4 (4 matskedar) kopp purerad pumpa.

Yoghurt

Om du inte är vegan kan du överväga att använda yoghurt som äggersättning.

Yoghurt hjälper degar att jäsa.

Yoghurt innehåller också mycket protein och fett som skapar struktur och gör smulan mjukare. Det ger därför en ganska tät men mycket saftig bakelse.

Du bör använda fullfettyoghurt,gGrekisk eller isländsk yoghurt är de bästa alternativen!

Om du använder smaksatt yoghurt kan det extra sockret påverka konsistensen, och din kaka kommer naturligtvis att vara lite sötare.

Yoghurt är perfekt för brownies, kakor, snabbbröd och pannkakor. Själv älskar jag yoghurt i bananbröd!

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 1/4 kopp (4 matskedar) fullfettyoghurt.

Malda lin- eller chiafrön

Lin- och chiafrön ger struktur till dina bakverk och extra näring. Båda innehåller omega-3-fettsyror, protein och fibrer.

Lin och chia fungerar dock inte som jästmedel. Även om de ger smak och näring behöver traditionell bröddeg fortfarande ägg.

I stället fungerar chia och lin bra i plattare bakverk som pannkakor, våfflor och plattbröd.

Ersättningsmått –Ersätt 1 ägg med 1 matsked malda lin- eller chiafrön + 3 matskedar vatten.

Låt blandningen sitta tills en gel bildas – ca 5 minuter.

SilkesTofu

Ägg tillför protein till bakverk, vilket är viktigt för konsistens och fuktighet.

Därför fungerar vissa äggalternativ bättre än andra.

Silkestofu är full av proteiner, så det hjälper till att hålla bakelserna stabila.

Det ger en något tätare kaka, men det gör de flesta av dessa substitut också. Jag har dock inget emot konsistensen, särskilt eftersom den är så saftig.

Tofun ger dessutom en härlig fyllighet utan att påverka smaken, så att de andra ingredienserna får en chans att komma till sin rätt.

Exemplevis går det bra att göra kakor, muffins och brownies med silkestofu

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 1/4 kopp (4 matskedar) mosad/blandad silkentofu.

Kärnmjölk

Eftersom kärnmjölk är en fermenterad mejeriprodukt, precis som yoghurt, är den en fantastisk äggersättning.

Det är faktiskt mitt favoritersättningsmedel eftersom det reagerar mest som ägg.

Detta yttrande är naturligtvis inte veganvänligt (om du inte gör din egen). Men om det inte är ett problem rekommenderar jag att du använder kärnmjölk.

Precis som ägg fungerar kärnmjölk som ett bindemedel, en fuktgivare och en surgörare. Dessutom innehåller den protein och fett, så att konsistensen på din bakelse blir perfekt!

Kärnmjölksrecept inkluderar kakor, plattbröd, pannkakor, våfflor och muffins.

P.S. Om du inte har kärnmjölk kan du göra eget!

Tillsätt helt enkelt 1 matsked citronsaft eller vinäger per 1 kopp mjölk. Det fungerar till och med med växtmjölk för ett veganskt alternativ!

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 1/4 kopp (4 matskedar) kärnmjölk.

Mandelsmör (eller annat nötsmör)

Mandelmör är ett bra substitut eftersom det ger dina bakverk en subtil smak av nötter.

Liksom fruktsubstituten är mandelsmöret ett utmärkt bindemedel som ger en tätare bakelse.

Till skillnad från jordnötssmöret är smaken inte för stark, så dina andra smaker kommer att vara stjärnorna i bakverket.

Men nötter ger en subtil komplexitet som kommer att imponera på dina smaklökar.

Några av mina favoritrecept med mandelsmör är kakor, pannkakor och plattbröd.

Ersättningsmått-Ersätt 1 ägg med 3 matskedar mandelsmör (eller valfritt nötsmör).

Äggersättning

Äggersättningsmedel använder en kombination av ingredienser som tillsammans fyller samma funktion som ett helt ägg.

Det finns många äggersättningsalternativ i butikerna.Följ bara anvisningarna på förpackningen, så är du redo att börja.

Äggersättning är perfekt för pannkakor, muffins, crepes och våfflor.

Ersättningsmått –Ersätt 1 ägg med 1/2 avrundad matsked äggersättningsmedel + 2 matskedar vatten.

Vispa det till en gröt, som du skulle göra med majsstärkelse.

Obs: Du bör sätta in din bakelse i ugnen snabbt efter att du har lagt till äggersättningen.

Lämna en kommentar