Kan man frysa smör?


Kan man frysa smör? Du kanske blir förvånad över att precis som med mjölk och yoghurt så kan frysa smör!


Jag älskar att baka och en av mina basvaror i bakningen är smör. Jag erkänner att jag är skyldig till att börja mäta upp allting för en stor sats bullar och först då vänder jag mig till kylskåpet och upptäcker att vi har slut på smör och att jag inte heller har något margarin till hands. Så när jag ser smör på rea försöker jag fylla på och lägga lite i frysen för att spara tills när jag blir på bakningshumör.


Att frysa in smör är busenkelt; förvara helt enkelt ditt smör i originalförpackningen, lägg det i en frystålig påse eller behållare och lägg det i frysen! Så enkelt är det. Glöm dock inte att lägga smöret i en fryssäker påse eftersom smöret kan absorbera lukter och smaker från andra saker i frysen, vilket inte är bra.

När du är redo att använda ditt smör är det bara att tina det i kylskåpet, eller så kan du använda det direkt från frysen om mycket kallt smör behövs för ett specifikt recept.

Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar