Måste sojasås kylas?

Måste sojasås kylas när flaskan har öppnats? Svaret är nej – du behöver inte förvara en öppnad flaska sojasås i kylskåpet.

Till stor del tack vare dess extremt höga salthalt håller en öppnad flaska sojasås bra i minst några månader i rumstemperatur. Som sojasåstillverkaren Kikkoman påpekar kommer sojasåsen inte att förstöras i rumstemperatur, så länge inget vatten eller andra ingredienser har tillsatts till den.

Kikkoman påpekar dock att hållbarheten på din sojasås förlängs om den förvaras i kylskåpet efter öppnandet. Slutsatsen: Om du är en stor användare av sojasås och tenderar att ta slut på en flaska ganska snabbt, går det bra att förvara den okyld. Om du förvarar den i kylskåpet kommer den att hålla sig fräschare längre: En öppnad flaska sojasås håller vanligtvis sin kvalitet i minst två år om den förvaras i kylskåpet.

Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar