Listan över taggiga frukter

Det finns diverse frukter som har mer eller mindre farliga taggar, många av dessa räknas som ”exotiska frukter” och odlas långt ifrån Sverige, exempelvis i Sydostasien och Amerika. Den här artikeln går igenom en rad olika taggiga frukter, var de växer samt deras smak och vad de kan användas till.

Durian

Durianer används mest i sydostasien men frukterna har börjat bli vanligare att se i svenska matbutiker. Både fruktkött och frön är ätbara. Lukten ska enligt uppgift vara ganska hemsk men smaken har gjort den väldigt älskad i bland annat malaysia, indonesien och fillipinerna.

Durian med fruktkött och frön exponerade.

Rambutan

Rambutanen påminner om en lichi fast med långa taggar eller hår. Den är ungefär lika stor som en valnöt och har en intensiv röd färg. Smaken är frisk och påminner lite om fläder. Färgen börjar som grön men går över i rödbrunt när frukten mognar. Skalet ska inte vara för torrt, då är risken att frukten börjat bli dålig. Gillar man smaken och konsistensen hos lichi så lär man gilla rambutan.

Kiwano

Kiwano kallas ibland för afrikansk horngurka. Kiwanos ser väldigt spektakulära ut. De är gula med ett limegrönt inre och små horn spridda runt skalet. Smaken är också väldigt intressant. Den är sur och påminner om lime, melon och gurka samtidigt.

Fikonkaktus

Som namnet antyder så växer dessa söta frukter på kaktusar. De växer bland annat i Mexiko och är så djupt associerade med Mexiko att de kan återfinnas på deras flagga. Smaken påminner lite om vattenmelon och är enligt mig väldigt trevlig.

Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar