Rosa frukter

Vattenmelon

Vattenmelon kommer ursprungligen från Afrika och har länge varit en populär bruksväxt. Färgen kan variera i olika röda färger men allra vanligast är det att fruktköttet har en rosa färg. Det finns till och med vissa varianter som har gult fruktkött!!

vattenmeloner hel och delad

Drakfrukt

Drakfrukten växer på en kaktus som återfinns i syd och Centralamerika samt Mexiko och Karibien. Namnet kommer från att skalet påminner om drakfjäll. Innanmätet är vitt och har små svarta frön, ungefär som i en kiwifrukt.

tre drakfrukter på beige bakgrund

Hallon

Hallon är brett utspridd i Europa och Nordamerika. Ryssland står dock för majoriteten av den kommersiella produktionen och producerar runt en femtedel av världens hallon. De finns i många svenska trädgårdar men kan också hittas vid skogsstigar eller rasbranter.

hallon

Lichi

Lichin har ett hårt men bräckligt skal. Om man bryter upp skalet så finner man ett vitt innanmäte som omger en mellanstor kärna. Fruktköttet är sött och påminner om en fastare version av en vindruva. Lichin är en av de exotiska frukter som jag tycker är allra godast. Gissningsvis är det så att den klarar av transport bättre än många andra exotiska frukter och därför bibehåller sin goda smak.

öppnade lichis och kärnor

Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar