Drickbuljong

Drickbuljong är ett fantastiskt alternativ till kaffe eller te. Jag föredrar det faktiskt över andra drycker när det handlar om att dricka något för att värma upp sig själv eller återfukta under vintern. Detta eftersom man i princip kan dricka hur mycket som helst. Det är desto svårare att få i sig en liter kaffe eller te.

Det finns drickbuljongspuder färdigt att köpa men det går också alldeles utmärkt att göra sin egen. Jag har inga belägg för detta men jag misstänker att buljongen som man själv gör blir nyttigare, lite godare tyckte jag nog också att den blev.

Det är enkelt att göra drickbuljong, allt man behöver göra är att hacka upp lite morötter, lök, vitlök och diverse andra grönsaker som an har hemma. Koka tillsammans i ca 45 minuter. Vänta tills buljongen har kallnat och häll upp vätskan i burkar. Grönsakerna du precis kokat passar perfekt till middag. Buljongen håller ett par veckor och kan frysas för långtidsförvaring

Hälsofördelar

  • Lindrar mot kylan
  • Hjälper med blodcirkulationen
  • stabiliserar blodtryck
  • förbättrar matsmältning
  • bra för hjärtat.

Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar