Detta kan du ersätta kesella med

Kesella är en proteinrik mejeriprodukt som bland annat används i bakverk. Men vad ska man göra om man inte har kesella hemma och närmaste matbutik har stängt?

Till att börja med så bör man veta att kesella är arlas namn på kvarg. Det går alltså bra att ersätta kesella med vilken annan typ av kvarg som helst. Du bör dock kolla att de har ungefär samma fetthalt. Kesellan vanliga kvarg har 10% fett och lätt-versionen har 0.3%. Om det krisar kan du ha i lite extra smör eller matolja för en kvarg med för låg fetthalt.

Keso eller cottage cheese är i mångt om mycket samma sak som kesella fast grynig. I ett krisläge så fungerar det att köra sin keso genom en matberedare eller stavmixer för att släta ut den.

Om du inte ska använda din kesella till att baka så kan det gå att ersätta den med turkisk yoghurt.

Om du vill veta mer om skillnaderna mellan kesella/kvarg och yoghurt så kan du läsa min artikel här.

Mer om kesella

Kesella är en typ av färskost som framställs genom att man låter mjölksyrebakterier göra så att mjölk skiktar sig, för att sedan låta vätskan rinna av. Kvar blir en proteinrik, trögflytande massa känd som kesella eller kvarg. På grund av sitt höga proteininnehåll så har kesella blivit populärt bland personer som styrketränar. Idag finns det också många olika typer av smaksatt kvarg att köpa.

Kvarg mättar bra och blir gott tillsammans med bär eller nötter och är ett perfekt mellanmål för den som försöker bli starkare. Det är inte bara som mellanmål eller filersättare som kvarg används, många bakverk innehåller kvarg. Exempelvis lussebullar, cheesecake och diverse sorters pajer.

Lämna en kommentar