Bästa Slow Cookern

Med så många typer av matlagningsapparater på marknaden, från tryckkokare till multikokare till ångugnar och mer, är det svårt att säga vad som passar dig. Den behändiga slow cookern tillåter mat att tillagas vid en låg och jämn temperatur, ungefär som när man lagar mat i ugn. Det krävs dock lite vätska för att förhindra att maten bränner fast i botten, även om de flesta maträtter som lagas på det här sättet är flytande som till exempel soppa, gryta eller chili.

Grytor är utmärkta att göra i en slow cooker.

Slow cookers är utmärkta för att förbereda måltider som tar lång tid och ”passiv” matlagning är särskilt bra under högtider där man ofta har mycket tid men hellre står och snackar med vänner och familj än håller koll på grytorna. Det kräver lite förbehållning men det är något fantastiskt med att kunna starta tillagningen, låta sakerna puttra på i några timmar och komma hem till en varm, hemlagad måltid. 

Crock Pot

Fördelar: Går att ta ut skålen för lätt severing
Nackdelar: locket gångjärn är något krångligt

Denna robusta slowcooker från det ledande varumärket Crock-Pot är sannerligen en snygg maskin! Den slående svarta färgen och den solida konstruktionen kommer att se bra ut på alla arbetsytor. Den generösa 4,7-liters kapaciteten gör detta bra för familjens matlagning, det fungerar fint att göra sex ordentliga portioner på en gång. 

Eftersom skålen är keramisk måste du använda en stekpanna eller liknande för att få en bra stekyta på kött.
En enkel digital justerbar timer låter dig ställa in tillagningstid från 30 minuter till 20 timmar. Spisen har inställninger för både höga och låga  temperaturer. 

En funktion som jag särskilt gillar är att maskinen växlar automatiskt för att hålla värmen när maten är tillagad, så om du är kommer hem senare än väntat kommer maten fortfarande att vara varm och redo att äta. Vi testade den här funktionen och var mycket nöjda med resultaten. Maten var lika bra efter 1½ timme som den var i slutet av tillagningstiden, kycklingcurryn som jag hade lagat hade behållit en fantastisk färg och en god, frisk smak.

Skålen som maten lagas i och locket lyfts lätt ut ur höljet för att användas som serveringsskål.


Lock fångar  kondens på insidan som droppar ner i skålen igen, inte på arbetsytan. Men när locket öppnas finns det risk att man bränner sig på den heta ånga som kommer ut.
Locket är också avtagbart, vilket även om det är användbart för tvätt men locket är tyvärr ganska svår att få på igen. 

Sammanfattning

  • Kapacitet: 4.7-liter
  • Storlek: 26.8 x 34.2 x 33.8 cm
  • Digital timer
  • Innergryta i keramik

Electrolux ESC7400

Denna slowcooker har inställningar för allt möjligt. Bland annat så kan man ställa in slow cookern för bufféservering eller varmhållning. På så sätt kan man hålla maten lång under en lång servering eller hålla den varm tills man kommer hem. Givetvis finns inställningar till att tillaga soppor och grytor samt diverse temperaturinställningar. Innergrytan i keramik är löstagbar och tål maskindisk för enkel rengöring. Resten av apparaten är

tillverkar i rostritt stål och inställningar ändras med en touch display.


Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.

Lämna en kommentar