Receptet ger ca 40 kakor.
Ingredienser:
kakdeg:
1 1/2 dl | strösocker |
1 dl | kakao |
3 dl | vetemjöl |
1 tsk | bikarbonat |
150 gr | smör rumsvarmt |
1 st | ägg |
fyllning:
50 gr | smör |
2 1/2 dl | florsocker |
1 tsk | vaniljpulver |

- Blanda i de torra ingredienserna och rör sedan i rumsvarmt smör
- Vispa upp ägget lätt och blanda i.
- Forma degen till rullar med en diameter på ca 3 cm och förvara i kylskåp i 1-2 timmar.
- Skiva rullarna till kakor med en tjocklek på ett par millimeter.
- Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 8-10 minuter.
- Låt kakorna svalna och bred på smörkrämen på hälften av kakorna, lägg på resterande kakor som lock.
Dessa kakor blir väldigt goda och smakar nästan exakt som de man köper, fast lite godare om du frågar mig. Vill man ha extra fina kakor så kan man stämpla mönster på kakorna innan man gräddar dem.
Blaskelius.se använder sig ibland av affiliatelänkar, dessa påverkar inte hur vi rankar olika produkter.